PRIČA O DEVOJČICI NUDŽEJMI IZ MODRIČE UJEDINILA REGION: Svi dele njenu sliku i aplaudiraju, BRAVO!

0

Nije bilo stajanja tokom školovanja, uvek sam davala sve od sebe, kazala je Mehanović

 

 

Za razliku od prošlih godina, ovogodišnje proglašenje učenika generacije u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Modriči u Republici Srpskoj, BiH odjeknulo je širom regiona i to zbog jednog neobičnog ali pre svega lepog i inspirativnog razloga.

 

Nudžejma Mehanović, ćerka Redže ef. Mehanovića, imama iz naselja Tarevci kod Modriče, uspela je svojom marljivošću i posvećenošću da osvoji titulu učenika generacije i postane primer dobrog suživota i zajedništva u Bosni i Hercegovini.

Njena priča je prava inspiracija i dokaz da trud, rad i zalaganje uvek donose plodove i da ne mogu biti zanemareni.

 

Kao odlična učenica ostvarila je izvanredne rezultate tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja, a na konačnoj rang-listi imala je 15 bodova više od drugoplasiranog učenika.

 

“Nije bilo stajanja, davala sam sve od sebe”

 

Kako je objasnila, dalje školovanje planira nastaviti u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

 

– Trebalo je mnogo rada i truda, za ovih devet godina školovanja zaista nije bilo stajanja, uvek sam davala sve od sebe. Bilo je i dosta odricanja, poput druženja s prijateljima, slobodnih aktivnosti, ali sve je to bilo s ciljem kako bih uspela u nečemu što će mi trebati za ceo život – rekla je Nudžejma Mehanović za “Avaz“.

Dodala je da je imala veliku podršku tokom školovanja kako od porodice, ali i nastavnog osoblja.

 

– Nastavnici su sa mnom radili sve vreme, a posebno kad sam išla na takmičenja. Istakla bih svoju razrednu koja je uvek bila tu da me sasluša i pomogne u rešavanju nekih problema s kojima sam se susretala – napomenula je Mehanović.

 

Na društvenim mrežama mnogi ljudi širom regiona su čestitali Nudžejmi na ostvarenom uspehu, smatrajući da je odličan primer kako se i u mešanim sredinama može ostvariti međusobno poštovanje i jednakost svih.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU    I FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *