Priča o Darki oduševila region – ŽENA ZMAJ imanje nosi na svojim plećima: Muzla ovce, ugledala vuka, pa mu pucala u grudi!

“Ne mogu da definišem odakle mi je snaga, osim da je to Božja volja”, poručuje ona

 

Za podelu na muške i ženske poslove Darka Martinović nikad nije znala. Odrasla u selu Bare Kraljske nadomak Kolašina kaže da je rad za nju razonoda i terapija.

Za Darku bi stari rekli čovek – žena, ali bi mogli dodati i žena zmaj. Njena duhovna snaga nadilazi fizičku.

“Čovek kad radi nema kad da razmišlja. Onda se obnavlja i mozak i spašavaš samu sebe. Samo rad u prirodi kretanje obnavlja čoveka i to čoveka održava”, kaže Darka u emisiji “Gledajmo se”.

Darka sa 64 godine kaže da ima kondicije kao da je devojka. Iako njen radni dan počinje pre svitanja, neumorna je i uvek orna za rad.

“Ne mogu da definišem odakle mi je snaga, osim da je to Božja volja”, poručuje ona.

Darka sa jednakom pažnjom i ljubavlju brine o svakoj biljki na imanju, ali i o svakoj životinji. Oni koji poznaju Darku znaju da je neustrašiva, pogotovo ako treba da odbrani stoku.

Susret sa vukom pamtiće celog zivota

“Muzla sam ovce i primetila ga, pa sam pozvala oca da mi doda pušku. Vuka sam ubila u prsa”, ispričala je Darka.

Sav posao oko imanja i stoke Darka sama nosi na plećima. Koliko posla obavi, čini se da joj je dan prekratak, ali uvek je zadovoljna kad sve postigne da završi.

“Sin mi je šumski tehničar i pokriva teren oko Opasanice i Veruše. Zimi dođe i pomogne mi i kada su prolećni radovi. Imam i brata, ali je bolestan”, ispričala je Darka.

Za nju je definicija sreće zdrav život.

“Ako si zdrav i sposoban da radiš – to je sreća. Život ima smisla, nego ne znamo da ga cenimo. Uvek se mora napraviti korak napred”, poručuje hrabra Darka.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:            INSTAGRAMU                 I               FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin