Priča koja utjeruje strah u kosti: PROGLAŠEN MRVIM, A ONDA NAKON 23 GODINE DOŠAO ŽENI I SINOVIMA NA VRATA

Priča koja utjeruje strah u kosti: PROGLAŠEN MRVIM, A ONDA NAKON 23 GODINE DOŠAO ŽENI I SINOVIMA NA VRATA

 

 

Čovjek koji je proglašen mrtvim, pojavio se nakon 23 godine, a njegova žena zanijemila je od šoka kad je saznala istinu. Kada je Ričard 10. februara 1993. nazvao suprugu i rekao da se ne osjeća dobro i da ide u bolnicu, ona se mnogo zabrinula, a on je bez traga nestao.

Nikada ga više nije vidjela: njen muž je nestao, ostavivši kod kuće sve svoje lične stvari, uključujući pasoš i četkicu za zube. Policija je pronašla njegov automobil na aerodromu, ali nijedna od avio-kompanija nije imala informacije o putniku po imenu Ričard Hogland. Posljednje što je porodica dobila od njega bila je rođendanska čestitka za jednog od njegovih sinova sa porukom “Čuvaj majku”.

“Ono što se dogodilo nas je uništilo. Nije nam ostavio ništa, apsolutno ništa. Bila sam slomljena”, prisjeća se Ričardova supruga Linda. Njihovi sinovi su tada imali 6 i 9 godina. Samo ona je mogla da plati kuću i porodične automobile. Sve su prodali i uzdali se u pomoć porodice.

Deset godina kasnije, Richard Hoagland je zvanično proglašen mrtvim. Linda se preudala. Čini se da je ovoj čudnoj priči stavljena tačka. Ali ove godine se iznenada pojavio nestali čovjek… pod lažnim imenom.

Sve ovo vrijeme, Ričard Hogland je živio na Floridi kao izvjesni Teri Simanski (ubijen 1991. godine). Oženio se ženom po imenu Meri i čak su dobili dijete. Sve je otkriveno kada je nećak pravog Terija Simanskog proučio porodično stablo i shvatio da se njegov pokojni ujak oženio nekoliko godina nakon njegove smrti i čak dobio pilotsku dozvolu.

Hoagland je uhapšen pod optužbom da je lažno koristio lične podatke druge osobe. Prema navodima policije, on je prije 23 godine pobjegao na Floridu, gdje je upoznao oca Teri Simanski. Nakon što je ukrao izvod iz matične knjige umrlih svog sina, iskoristio ga je za dobijanje izvoda iz matične knjige rođenih, vozačke dozvole i drugih dokumenata.

Reakcija nove porodice Simanski bila je predvidljiva. Njegov 20-godišnji brak sa Meri je uništen, a sin je u šoku: i dalje ima oca, ali više nema prezime. Sam Ričard ne priznaje svoju krivicu. Njegova bivša supruga Linda već je javno izjavila da je pobjegao prije 23 godine jer je prokockao novac svog šefa i plašio se progona.

Čovjek ima drugačiju verziju: prema njemu, Linda je namjeravala da se razvede od njega, ali on nije želio da prođe kroz ovo i više je volio razvod – bjekstvo.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin