PREŽIVELA MASAKR KOD MLADENOVCA Andrijana 5 meseci bila u bolnici, ubijena joj prijatelji i braća OSTALA MI JE SAMO BORBA ZA ŽIVOT

0

Ova hrabra devojka je sa nepunih 18 godina doživela nezapamćenu tragediju, a na godišnjicu krvavog pira u selima Malo Orašje i Dubona otvorila je dušu za Kurir

 

Pre 4. maja 2023. imala sam život pun druženja, ljubavi, snova, želja i život bez bola. Sada, nakon pet mjeseci provedenih u bolnici, imam samo borbu za život.

 

Ovim potresnim rečima počela je svoju priču za Kurir Andrijana Mitrović (18) iz Malog Orašja kod Smedereva,  jedna od 12 teško povređenih mladih ljudi , koja je pre tačno godinu dana u krvavom piru teško ranio okrivljeni Uroš Blažić (21) iz Dubone kod Mladenovca.

Blažić je u svom sumanutom krvavom piru, koji se dogodio samo dan nakon masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu,  bez razloga počeo da puca na ljude koji nikome nisu bili ni krivi ni dužni.  Tog 4. maja, Blažić je ubio devetoro mladih ljudi u Malom Orašju i Duboni, a radio je njih 12 hicima iz kalašnjikova.

 

Andrijana Mitrović uspela je da preživi hice , a na godišnjicu zločina za Kurir prepričava nezamislive scene.  Kako kaže, kobne večeri bezbrižno je sedela na klupici ispred škole u Duboni, a onda se pojavio pomahnitali ubica i izrešetao je.

– Društvo se okupilo kod spomenika u Ravnom Gaju u Malom Orašju, ali sam ja sa dve drugarice odlučila da odem do škole u Duboni, kako bih se javila i prijateljima koji su tamo bili – priseća se ova hrabra devojka. Podsetimo, u školskom dvorištu u Duboni sedela je grupa mladih, među njima su bili i ubijeni Dalibor Todorović, kao i ubijeni brat i sestra, Milan i Kristina Panić.

 

– Dača (Dalibor Todorović) se šalio kada smo nas tri došle:  “Vidi, došle nam Orašanke iako je slavlje kod njih” . Ubrzo zatim, neko je povikao:  “Lezite dole!” . Nismo očekivali da će se nešto strašno desiti – kaže još uvek vidno potresena Andrijana i nastavlja:

 

– On je počeo da puca po nama,  pogodio me je u nogu i ruku.  Drugarici Anđeli koja je došla sa mnom pucao je u glavu, ona je počela da vrišti. Čuo je njene krike i počeo da se vraća do nas, a tada joj je Ivan (povređeni tinejdžer) rekao:  “Ćuti, evo vraća se!” . Vratio se i tada nas je sve po još jednom upucao. Mene je taj treći metak pogodio u leđa. Sećam se, Anđela je zapomagala: “Krvari mi glava, umirem”.

 

Ubica je nakon rafalne paljbe pobegao , a Andrijana kaže da se nakon toga malo čega seća. Transportovana je za Beograd u bolnici, gde su joj se lekari danima borili za život. Kako kaže, na bolničkom lečenju je za ovu godinu dana bila tri puta, ukupno 144 dana.

 

– Nakon 102 dana izašla sam iz bolnice, a onda su usledila nova 24 dana, pa 18 dana.  Ukupno sam bio nekih pet meseci u bolnici, nisu mi davali velike šanse da preživim.  Ostala sam bez bubrega, jetra mi je potpuno uništena, slezina, debelo crevo, ali i tanko – kaže Andrijana plačući. Ipak, uprkos svim teškoćama, ona je veliki borac.

 

Moj život više nije isti.  Zbog tog monstruma ja više nemam mnoge prijatelje, mrtvi su.  Drugim mojim prijateljima život je uništen, kao i moj. Smrtna kazana je mala za čudovište koje nam je uništio život.  Ne znam ni koja bi bila adekvatna kazna za ovo što je on uradio , razmišljam i da li ću uopšte moći da stanem do njega u toj sudnici kada počne suđenje, koje je zakazano za 23. maj.

 

Andrijana je u masakru ostala i bez dva brata od stričeva, Petra (25) i Marka Mitrovića (18). Oni su joj rođaci po očevoj liniji, a brutalno su ubijeni kod spomenika u Ravnom Gaju.  Nastradali su od ruke istog čoveka koji je njoj zauvek promenio život.  Marko Mitrović je, podsetimo, teškim povredama podlegao na mestu, dok se Petar 50 dana borio za život u beogradskoj bolnici, ali na kraju nije izdržao. (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:     INSTAGRAMU      I     FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *