Pretrčao do ograde, preskočio je i NESTAO: Otkriveno ko je Srbin koji je POBEGAO iz zatvora u Hrvatskoj

Radivoje V. se nalazio pod ingerencijom pravosuđa dok čeka izručenje Italiji

 

Državljanin Srbije Radivoje V. (33) pobegao je danas oko 16 sati prilikom povratka sa ročišta u Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu u ekstradicijski pritvor.

 

Hrvatski mediji prenose da je brzinom munje pretrčao pedesetak metara do ograde koja deli Trg pravde od novog zdanja koje se gradi. I dok je Radivoje V. olako preskočio ogradu i pobegao.

 

Pravosudni policajac je dotrčao do ograde te se na nju propeo. Gledao je levo i desno ne bi li u šipražju uočio odbeglog mladića, ali uzalud.

 

Radivoje V. se nalazio pod ingerencijom pravosuđa dok čeka izručenje Italiji.

 

Uhapšen je 7. juna na osnovu poternice. Traži ga sud u Trstu. Mediji navode da je povezan sa kolumbijskim Zalivskim klanom. Radivoju V. i njegovom prijatelju Milanu M. (37) zagrebački sud odredio je ekstradicijski pritvor i od tada se nalaze iza zatvorskih rešetaka Remetinca.

 

Italijanska policija tada je navela da je u velikoj policijskoj akciiji u pet država EU uhapšeno 38 osumnjičenih koji se terete za pripadanje kriminalnoj grupi koja je od kolumbijskog klana kupila više od četiri tone kokaina koji je dopremila u Evropu.

 

Radivoju V. se na teret stavlja da je primio pošiljku od 20 kilograma kokaina koju je ukrcao u svoj automobil i predao drugim članovima organizacije. Takođe se sumnjiči da je sa drugim članovima organizacije dogovarao isporuku nove pošiljke od 300 kilograma kokaina.

 

Milana M. (37) italijanski istražitelji terete da je od nekoliko osoba u Italiji primio pet kilograma kokaina koje je prevezao do jednoga kamiona. Italijani njegovu ulogu navodno temelje na snimcima tajnoga praćenja pripadnika klana.

 

Obojica su porekla optužbe.

 

Milan M. je na ispitivanju naveo da je iz novina saznao pre više od mesec dana da se protiv njega vodi postupak u Italiji i da mu je u toj zemlji i postavljena advokatica po službenoj dužnosti sa kojom je kontaktirao.

 

Rekao je i da je bio spreman da se odazove pozivu italijanskoga suda i da je bespotrebno uhapšen.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin