“Preti da će me UBITI i staviti u zamrzivač”: Misicu progoni MANIJAK, slučaj prijavila policiji

Bivša misica, Sara Damnjanović, proživljava pravu agoniju. Naime, nepoznata osoba preuzela je njene profile na društvenim mrežama, čak je uspela i da ih verifikuje, te da preko njih ostvaruje značajnu materijalnu dobit. Da stvar bude gora, Sara se svakodnevno suočava sa gnusnim pretnjama smrću, te ona i cela njena porodica osećaju konstantan strah i plaše se najgoreg ishoda.

‒ Tebe ću ubiti i staviti u zamrzivač. Ne boj se, neće to dugo trajati – samo je jedna od najgorih pretnji koje Sari stižu svakodnevno. Njenoj sestri, dok je bila maloletna, slao je eksplicitan sadržaj.

Nepoznata osoba, za koju se sumnja da je državljanin Bosne i Hercegovine, ukrala je Sarin identitet na Fejsbuku i stoji iza njenog lažnog profila, koji ima više od 350.000 pratilaca. Da stvar bude još bizarnija, psihopata je uspeo da prevari čak i Fejsbuk, te da verifikuje profil i ostvari na osnovu njenog imena kredibilitet, ali i materijalnu korist.

Sara je gostujući u „Novom jutru” kod voditeljke Jovane Jeremić skupila snage da ispriča detalje celog slučaja:

‒ Ta stranica se pojavila 2018. godine, dakle baš u periodu kada sam ja krenula da rastem na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu. U tom trenutku sam imala između 100 do 200.000 pratilaca. Mislila sam da je to samo jedan od fan profila i nisam obraćala pažnju na to. Međutim, on je u jednom trenutku toliko porastao da sada broji preko 350.000 pratilaca. Da stvar bude gora, on je u decembru 2021. godine dobio verifikaciju. Tada mi se javio i počeo da me provocira u smislu: „Ja sada imam verifikaciju, sada ćeš da vidiš šta ću ja da uradim!” – započinje razgovor Sara i dodaje:

Foto: Vladimir Sporcic

‒ Tada je nas dodatno uhvatila panika jer policija za protekle četiri godine ništa nije uradila povodom ovog slučaja, iako je on prijavljen na samom početku. Dakle, kada smo videli verifikaciju i kada su usledile dodatne pretnje, mi smo ga ponovo prijavili policiji. Moji privatni detektivi su ga locirali, ali naravno, nije na meni da ja uzimam slučaj u svoje ruke.

Sara je otkrila da je njena porodica u jednom danu imala preko 400 pokušaja hakovanja njenog profila, te da je zbog toga zasukala rukave i pokušala da proveri da li je još nekog prevario:

‒ Namestila sam opciju da ja vidim kada se njemu javi neko ko je već poznat. Javio mu se jedan influenser i naveli smo kako neka firma želi saradnju sa mnom, a on se pravio kao da je sve normalno. Dao bi odmah tekući račun i cenu. Tekući račun je proveren, pa smo kasnije otkrili da pripada majci jedne zadrugarke. Još uvek neću reći o kome se radi, ali znamo da je ta žena upućena u ceo slučaj i da zna apsolutno sve – priča Sara i dodaje:

‒ Znamo da je to osoba iz Bosne i Hercegovine i da postoji više admina koji stoje iza profila. Dakle, nije sam u toj priči. Pretpostavlja se da su tri osobe umešane. Svi su šokirani kako je ta osoba uspela da prevari Fejsbuk i dobije verifikaciju. Dakle, ta osoba je morala da poseduje moj lični dokument, kako je došao do njega, ja ne znam.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)