Connect with us

Blog

Preslatka porodica iz Bijeljine: SLAĐANA I DRAGAN STANIŠIĆ RODITELJI DUPLIM BLIZANCIMA

Published

on

U zemlji koja od 2012. godine bilježi negativan prirodni naraštaj, porodica Stanišić iz Bijeljine prkosi statistici. Dupli blizanci s jedva godinom dana razmaka između rođenja obogatili su život Dragana i Slađane.

Roditelji blizanaca su nakon šest godina braka odlučiti probati vantjelesnu oplodnju i iz prvog pokušaja dobili Jelenu i Konstantina. Uslijedila je neplanirana novost, nova trudnoća, ali tu nije bio kraj iznenađenjima.

“Tek na drugoj kontroli kad sam bila doktor mi je potvrdio da su to blizanci, kad je on vjerovatno bio siguran da ću ja zadržati trudnoću, pa mi je onda i saopštio tu vijest. E onda, baš je to bio šok, malo je falilo da se srušim sa stola“, ispričala nam je Slađana Stanišić.

Kako je objavila N 1, posebna priča je bila kada je Slađana sišla do auta gdje je čekao suprug Dragan, koji je bio ubijeđen da je na ginekološkom nalazu greška.

“Ja mu govorim nije greška već je opet dvoje. Nakon toga je uslijedila petnaestominutna dramska pauza pa je onda došao sebi“, dodala je Stanišić.

2016. rođen je drugi par blizanaca, na svijet su došli Magdalena i Uroš.

“U početku je bilo njih četvoro pa na svakih 15-ak minuta neko budan. Više ne znam, suprug i ja se sudaramo po sobi, ispadne cucla ili treba nekog presvući. Sudaramo se po sobi, ne znamo kojoj bebi treba da priđemo. Ali dobro – sve su to slatke muke koje su brzo prošle. Pamtimo samo lijepe stvari“, rekla je.

Pitali smo se šta je s momentom od kojeg strahuju svi mladi roditelji, kada prehlada, gripa ili dječije bolesti uđu u dom.

“I kod doktora kad idemo svo četvoro ali mi to za čas završimo: pregled, jedno, dvoje, troje, četvoro. Idemo u apoteku kupujemo sirupe, a pisali smo jedno vrijeme na frižideru kad ko šta treba da pije i eto hvala Bogu nismo ništa zaboravili“, rekla nam je.

Slađana i Dragan u svom domu poslove ne dijele na muške i ženske. Svu energiju ulažu u svoju preslatku porodicu, a izgleda da imaju i pomoć. Pitali smo najmlađeg Uroša šta najviše voli da radi:

“Da pravim ručak“.

– Da praviš ručak. A šta voliš najviše da kuhaš?

“Sarmu“.

Dragan je zaposlen u Vazduhoplovnom zavodu “Orao”, Slađana trenutno ne radi. Od institucija i vlasti na bilo kojem nivou ova šestočlana porodica nema nikakvu podršku, no Stanišići ponosno ističu da je mnogo bitnija odgovornost odgoja djece nego finansijski dio njihove priče.

“Finansijski nam nije sad nešto problem. Mislim, bilo bi ono još bolje da opština nešto pomogne, ali nešto pretjerano i nisu. To vam je ona priča, vaša djeca vaša briga“, rekao nam je Dragan.

Stanišići i njihova priča i djeca nisu samo njihova briga, već blago koje treba čuvati, kao što se čuvaju porodice s više djece u brojnim zemljama svijeta. S druge strane postoje stvari koje nemaju cijenu, a sudeći prema Slađaninom osmjehu koji ne skida s lica, Stanišići se odlično snalaze i sami.  (RBSM_RADIO)

Blog

Sestra : Sestro moja na kafu navrati

Published

on

Sestro moja na kafu navrati
Mi smo svoji netrebam te zvati
Vrata su ti uvjek otvorena
Samo dođi u svaka vremena

Moja duša i tvoja su jedno
Kad ne dođeš nije mi svejedno
Poštujem te i ako si mlađa
S tobom kafa meni je naj slađa

Sestro moja jedina i mila
Dok je Majka s’nama bila živa
Zaklela nas da se ne svađamo
I da jedno drugo poštujemo
**
Zato dođi nek ostane tako
Jer sestru mi nemože dat’ svako
A ni tebi brata Sestro mila
Samo Majka što nas je rodila
Brajko M.

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Blog

PROROČICA VESNA ODGOVARA NA VAŠA PITANJA: S kim god spavate mislite da će vas oženiti

Published

on

Draga moja Vesna, evo šaljem vam slike i datum rođenja pa mi recite da li ću ja nekada biti sretna u ljubavi i da li imam crne magije na sebi jer vidim da mi ništa ne ide? U zadnje vrijeme se osjećam jako loše i sama sam, nemam nikoga na ljubavnom planu. Vidim da odgovarate pošteno i iskreno pa bih vas zamolila da i za mene budete maksimalno pošteni i da mi date odgovor na moja trenutno goruća pitanja.

Šifra: Djevojačko srce, Banja Luka

-Pa, po slikama vidim da ste malo starija djevojka i da nemate stalnog partnera. Ovdje je problem ne suštinske prirode, nego personalne a ta pesrona ste vi. Naime, vi s kim god da spavate vi odmah hoćete da vas oženi. Stanite ženo draga nije brak tako obična stvar pa da je to sada jedna kafa koja se ode u neki restoran i popije. Mnogo ste, sestro draga, mijenjali muškaraca.

Ne valja to. Ljudi oko vas znaju to i onda ne žele s vama a i ko bi inače imao ozbiljne namjere sa ženom koja svakih sedam dana ima novog frajera. Na vama nema nikave crna magije i ne može se svaki problem opravdati time da je neko nekom nešto napravio jer mu ne ide. Problema uvijek ima s vremena na vrijeme i to je normalno. Dozovite se pameti, vidim jednog finog udovca koji će vam se pojaviti, koji neće biti po fizičkom izgledu koji vama odgovara, ali prihvatite to. (RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Blog

*STRANAC

Published

on

*STRANAC

Svako malo riječ stranac ga prati
Čovjeka što se nikada ne vrati
Od malena cjeli život tu je
Ali uvjek istu riječ o sebi čuje
Stranac
Možeš život iz temelja mijenjat
I poroke i navike svoje nemat
I jezikom tuđinskim govorit
Njima nikad nećeš udovoljit
Stranac
I uvjek ćeš za njih biti stranac
Ma koliko otim’o se tome
I ako si stvorio bogatstvo
Stranac bit ćeš a svoj si na svome
Stranac
U ostalom nije me ni briga
Što smo za njih uvjek bili stranci
A ko im je kriv što oni neće
Nikad moći da budu Bosanci
Bosanac😀
Brajko M.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala