Connect with us

Aktuelno

Preminuo Despot Stanković (4), mališan za kojeg je cijela Srbija navijala!

Published

on

Ponedjeljak 15. avgust nećemo pamtiti po lijepom. Maleni Despot Stanković (4) izgubio je bitku za život. Despot je prijevremeno rođeno dijete u 27. nedjelji trudnoće. Odmah po rođenju je reanimiran, u četvrtom danu života dolazi do perforacije želuca. Sedmog dana života javljaju se prve konvulzije, vremenom detaljnijom analizom dijagnostikuje se epilepsija, Vestov sindrom.

Zbog ekstremne nezrelosti djeteta po rođenju dolazi do izliva krvi na mozgu, iz čega se razvija Hidrocefalus. Ugrađen mu je VP šant. Kao posljedica svih komplikacija mozak je pretrpio ogromno oštećenje.

Despot nije mogao da sjedi, da prati pogledom, nije se smijao, nije reagovao na okolinu, hranio se preko PEG-a.

Majka Dejana se nije odvajala od njega, spavala je na stolicama i stojeći, ništa joj nije bilo teško.

 

– Da li ste nekad razmišljali o neki svakodnevnim sitnicama? Kao što je na primjer krevet? Baš sada ležim na ovom mom krevetu koji je nastao iz moje mašte pomoću štapa i kanapa. Razmišljam – lijepo je imati krevet, mekan, udoban, ali kad ga nemaš dobar je i ovaj. U svakom slučaju bolji je nego stolica. Budite zahvalni za sitnice, i sjetite se toga da nije sve tako crno. Oko mene su svi zidovi šareni. Laku noć i nemojte da me pitate sutra zašto kljakavo hodam – napisala je ranije ova mama heroina.

Ona je u jednoj fotografiji i opisu iste pokazala svu požrtvovanost i ljubav jedne majke.

Kako kaže, u Srbiji može samo da se moli da se ne razboli.

 

– Nije osoblje bolnica krivo. Oni zaista žele da rade, da nam pomognu, u što boljim uslovima. Ipak, jednostavno, kada su određene bolesti u pitanju, i postoji nekoliko djece koja čekaju na boks (potpunu izolaciju) u bolnici, situacija je ovakva. Ipak, sve to prođe, a najbitnije je da nam dijete bude dobro, a to gdje ću prenoćiti, i nije toliko važno – rekla je skromna mama Dejana.

Ova heroina ispričala je kakva sve odricanja trpe zbog situacije u kojoj se nalaze.

– Nalazim se u Tiršovoj, 24 sata dnevno. Majka ne mora da bude tu, ali je jednostavno poželjno, zbog djeteta. Mislim da tu najveću žrtvu podnosi moj suprug, jer imamo još jednog sinčića od dvije i po godine. Suprug je taj koji je rastrzan na hiljadu strana. On ide na posao, čuva sina, dolazi u bolnicu u posjetu, donosi nam stvari… Ipak, držimo se zajedno kao porodica, pomažu nam bližnji i to je ono što nam pomaže u svakodnevnoj borbi – ispričala je Dejana.

Na Fejsbuk grupi za Despota, ljudi se opraštaju od mališana.

“Pišem, brišem… Kako sročiti sve i napisati sve što si prošao sa svojom majkom koja te istinskom ljubavlju štitila i pazila, branila… Dejana, ti znaš da te mogu do kraja razumjeti. Pripremi se na bol do kosti, rasparčano srce i dušu. Ali vjeruj tu će ti biti uvijek i zauvek, daće ti on znak ponekad. Znam da ćeš iz ovoga izaći još jača i bolja.”

“Dajana, Gospod nam pokloni najbolje, najljepše. Naučimo mnogo, ostanemo bez dijela sebe. Imamo pa nemamo, ali Bogu hvala na svemu. Najljepši cvijet zvani Despot se uspavao na krilima anđela, Gospod se o njemu brine. Ostavio je u svima nama ljepote i značaja, pogotovo vama koji ste ga vidjeli, doživjeli, zagrlili… Pusti suzama neka teku, majka je jedna. Budi hrabra, imaj na umu da je Despot u Gospodnjem vrtu, vrtu ljubavi i svjetlosti. On je tamo gdje idu svi ovozemaljski anđeli – djeca naša. Nisi jedina, plačemo mnogi za Despotom. Ostaće u srcu sjećanje na njega.”

Aktuelno

Silovali DEVOJKU iz NIŠA (20) METLOM, terali je na pr*stituciju: Doživela UŽAS, protiv petorke podneta optužnica

Published

on

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužnicu protiv Aleksinčana Danice B. (24), njenog brata Zorana B. (32), njegove supruge Egzone T. (24), njihovog rođaka Olivera M. (34) i Danijela Z. (32) iz merošinskog sela Dudulajce zbog seksualne eksploatacije i zlostavljanja dvadesetogodišnje Nišlijke I.S. Zbog istog krivičnog dela uhapšen je i Dejan P. takođe iz okoline Merošine ali je on priznao krivicu i izrečena mu je kazna.

Kako je navelo tužilaštvo, optuženi su se od početka aprila 2021. godine do 20. avgusta 2021. godine na teritorijama Aleksinca i Merošine povezali u grupu radi trajnog vršenja krivičnog dela trgovina ljudima.

Tokom istrage je utvrđeno da je optužena Danica vrbovala devojku tako što je aprila prošle godine stupila sa njom u kontakt preko Fejsbuka i ponudila joj posao dadilje. Dvadesetogodišnjakinja je nasela na prevaru i došla je u iznajmljenu kuću u Aleksincu u kojoj je zatekla njenog brata Zorana i rođaka Olivera. Danica je odmah zatražila od devojke da spava sa njenim bratom a kada je ona to odbila, brutalno je pretukla. Narednog dana Oliver je odveo žrtvu u Zoranovu kuću, silovao je a zatim joj kazao da će morati da se bavi prostitucijom. Nesrećna devojka je pokušala da im se usprotivi ali su je i Zoran i Oliver i Zoranova vanbračna supruga Egzona tukli, polivali hladnom vodom i najstrašnije joj pretili.

Kako je navedeno u optužnici, žrtva je bila prinuđena da pruža seksualne usluge koje su korisnici plaćali od 1.500 do 2.000 dinara. Kada bi pokušala da im se odupre govorili su joj da je njihov rob, “da će je zgaziti”, “stapkati sa zemljom”, “odrobijati je”, zbog čega je prestravljena devojka trpela sve što bi je snašlo.

Dokazima prikupljenim u toku istrage potvrđeni su njeni navodi da je najstrašnije ponižavana i surovo maltretirana. Devojku su vodili po vašarima gde je morala da se prostituiše, pa čak i na sabor u Guču gde su iznajmili prostor kako bi na njoj zarađival od prinudnog seksa. U merošinskom selu Azbresnica Zoran je pred okupljenim meštanima prinudio nesrećnu devojku da ga oralno zadovolji. Zatim su je smestili u kuću Danijela Z. u Dudulajcu gde su joj dovodili mušterije. Dejan P. je nalazio muškarce koji su bili spremni da plate za seks i dovodio ih kod bespomoćne dvadesetogodišnjakinje.

Kada se vratila u Aleksinac, optužena Egzona i jedna maloletnica su je surovo silovale metlom i nanele joj ozbiljne povrede. Devojka se nakratko spasla od svojih mučitelja kada su je prodali u Smederevsku Palanku radi prinudnog braka, ali kako je odbijala da sa neželjenim mladoženjem ima seksualne odnose, njegov otac je vratio Zoranu u Aleksinac. Bila je prisiljena da se iznova bavi prostitucijom sve do 20. avgusta 2021.godine kada je iskoristila odsustvo četvorke koja je držala u ropstvu i pobegla.

Svi optuženi osim Olivera, negirali su delo za koje se terete. Danica je priznala da je devojka došla kod nje, ali je isticala da je u kuću primila jer je navodno pobegla od muža nasilnika. Isticala je da je nije tukla, osim što je jednom gurnula te da je čitavu noć plakala kada je saznala za šta se tereti. I njena snaha Egzona odbacila je sve optužbe, uključujući i onu za silovanje bespomoćne devojke metlom. Priznala je da je prisustvovala tom događaju ali je odgovornost za brutalno zlostavljanje prebacila na njihovu maloletnu komšinicu. Kazala je da je znala da Oliver i Zoran stalno negde idu sa devojkom ali da je pretpostavljala da se provode.

Zoran B. je priznao da je imao seksualne odnose sa devojkom i to, kako je kazao, na njenu inicijativu. Kazao je da je ona živela u njegovoj kući sa Oliverom koji je tukao zbog čega je bežala od njega ali mu se i vraćala. Priznao je da su je odveli u Smederevsku Palanku i tamo je ostavili ali navodno jer je dvadesetogodišnjakinja želela da se uda. Međutim, kako je kazao, mladoženja joj se nije sviđao pa su je uzeli nazad.

Njegov rođak Oliver delimično je potvrdio navode optužnice. On je kazao da je Zoran devojci nalazio muškarce u Aleksincu i okolini koji su mu plaćali hiljadu do dve hiljade dinara da bi imali seksualne odnose sa njom, ali je negirao da su je radi prostitucije vodili u Guču i u Azbresnicu. Žrtvu je optužio da voli da laže pa da je dosta toga što je kazala policiji neistina.

Navode optužbe potvrdio je Dejan P. koji je opisao kako je Zoran naterao devojku da ga oralno zadovoljava pred brojnim svedocima u Azbresnici. On je priznao da joj je nalazio mušterije ali se branio navodnim pretnjama koje su mu upućivali Zoran i Danijel, zbog čega je bio prinuđen na te nečasne radnje.

Da je devojka zlostavljana potvrdili su i sudski veštaci koji su na njoj pronašli brojne povrede u vidu podliva i oguljotina ali i tragova ujeda.

Oliver M., Zoran B., Danica B. i Danijel Z. terete se za trgovinu ljudima dok će Egzona T. osim za ovo delo odgovarati i za silovanje kao i maloletnica prema kojoj se postupak vodi posebno. Danijelu Z. će se suditi u odsustvu jer je za njim raspisana poternica s obzirom na to da je u bekstvu.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Aktuelno

UHAPŠEN STRAŠNI manijak sa Ade u BEOGRADU: Sumnja se da je POLNO uznemiravao i plašio žene

Published

on

U Beogradu je uhapšen B. M. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.

Kako se saznaje, on se sumnjiči da je u više navrata na Adi Ciganliji trčao nag i zadovoljavao se pred devojkama.

Na osnovu odluke Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određen pritvor do 48 sati.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Aktuelno

Zviceru niko ne može da uđe u TRAG: Menja prebivalište na mesec dana, a evo gde je pronašao UTOČIŠTE

Published

on

Radoje Zvicer od aprila prošle godine, kada mu se izgubio svaki trag, na mesec dana menjao je mesto prebivališta, a na spisku zemalja u kojima je boravio navodno su Turska i Iran, tvrde dobro obavešteni izvori iz bezbednosnih struktura.

Podsetimo, u petak uveče pojavila se nezvanična informacija da je vođa kavačkog klana ubijen ili ranjen u Panami. Sam događaj obavijen je velom tajne, a advokat Miloš Vuksanović, koji zastupa porodicu Zvicer, rekao je da ne može ni da potvrdi niti da negira ovu vest, jer s klijentom nema komunikaciju.

Prema pisanju panamskih lokalnih medija, u ovoj zemlji se u petak jesu dogodila ubistva, o čemu je obaveštena i crnogorska policija. Međutim, portal Standard je objavio da je Uprava policije obaveštena da nijedna od žrtava ipak nije Radoje Zvicer.

Jure se

– Upitno je da li je Zvicer uopšte i bio u Panami. Ubijeni muškarci, kako se ispostavilo, čak ni ne odgovaraju njegovom opisu. On je, navodno, boravio u Istanbulu u vreme ubistva svog najvećeg neprijatelja, vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, a odatle je otišao u Iran – priča izvor iz bezbednosnih struktura.

– Prema nekim operativnim podacima, sumnja se da se iz Irana uputio u Abu Dabi i Dubai, ali je upitno da li je odatle zaista uspeo da stigne do Paname. Izvor navodi i da je sada jasno da se pripadnici kavačkog i škaljarskog klana jure po svim kontinentima.

– Atentati su vršeni po gotovo celoj Evropi, a bilo je slučajeva i da su pripadnici klanova ubijani i u Latinskoj Americi, gde naši kriminalci imaju dobre veze. Ovo je rat do istrebljenja i oni više ne prezaju ni od čega – kaže izvor.

Skrivanje

Gostujući u emisiji stručnjak za bezbednost Gordana Mišev objasnila je da je gotovo nemoguće da obaveštajne službe ne znaju gde se nalaze toliko bitne osobe iz kriminalnih organizacija.

– Situacija u kojoj se nalazi Zvicer nije život, nego skrivanje. Vođa “kavčana” je verovatno svakih mesec dana morao da menja prebivalište, identitet i ličnu dokumentaciju. Kada bi osetio ili saznao da mu se približavaju, nastavio bi dalje – objašnjava Mišev i dodaje:

– Posebno je interesantno to što je on od svih vođa kriminalnih grupa najviše bio u medijima. Za njega je vezivan mit da ga je nemoguće ubiti, bio je taj koji je uvek uspevao da se izvuče iz tih situacija, a ovo može biti još jedna situacija koja će potvrditi taj mit.

Krio se u Ukrajini

Ipak, najpoznatija lokacija na kojoj je boravio je Kijev. Naime, u maju 2020. godine na Zvicera suparnička ekipa pokušala atentat, a život mu je tada spasla supruga Tamara, koja je zapucala na napadače i oterala ih.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala