Prelijepa ljubavna priča iz srca Bosne: RUŽA MISLILA DA SE UDALA ZA ROBERTA, A ON SABAHUDIN, SLAGAO JE, ALI JOJ NIJE ŽAO

Ruža (63) i Sabahudin Smriko (66) u braku su 45 godina, žive u mjestu Lokvine u Bosni i Hercegovini i imaju zanimljivu ljubavnu priču.

 

„45 godina smo zajedno, imamo troje djece, petoro unučadi i dvoje praunučadi. Ona je gazda u kući – započeo je priču Sabahudin, koji je inače predsjednik Mjesne zajednice u ovom mjestu.

 

„Ja sam se oko djece borila, on je bio na poslu. Nismo nikad bili u oskudici, uvijek nam je bila puna kuća – nadovezala se Ruža.

 

Njihova ljubavna priča traje već decenijama, zabavljali su se dva mjeseca, kada je ona došla kod njega i počeli su da žive zajedno.

 

„Moja mama je bila veliki vjernik, a i njegova. On je mene slagao, rekao mi je da je Robert. Mi smo se zabavljali, ali nije rekao odmah da se zove Sabahudin. Bila je to ljubav, voljela sam ga. Lagao je kad sam došla, zabavljali smo se dva mjeseca. Došla sam u muslimansko selo, nije mi to bilo neobično, jer smo svi bili izmiješani. Družila sam se i sa muslimanima i sa Srbima. Moj otac nije bio nacionalista, i u crkvu je išao za Božić i za Uskrs. Tata se nikad nije ljutio. On je meni rekao da se zove Robert i razglednicu sam mu poslala iz Travnika na ime Robert, dobio je – rekla je Ruža za Jutjub kanal “Dolina Lašve”.

 

Kako je ispričala, ona je, kada je upoznala Sabahudina, već bila vjerena, ali je ipak riješila da se uda za Sabahudina.

 

„Njegov brat nas je “fićom” dovezao. Sabahudin je tek došao iz vojske, bio je zgodan, lijep. Imala sam momka tada i bila sam vjerena, ali udala sam se za Roberta, kad ono Sabahudin, ali nisam se pokajala. Imala sam idealan život, imam i sad – kazala je Ruža.

 

U zajednici, sa njegovim roditeljima, živjeli su sedam dana, a onda su našli stan. Kažu i da im se roditelji nisu miješali u odluke i brak.

 

Sabahudin kaže i da kod Ruže ništa ne bi promijenio, dok je njena želja da on sada bude više kod kuće. (RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

–      KLIKNI OVDJE       www.rbsm-serije.com

Pratite nas na      INSTAGRAMU      I      FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin