PREKINUTA konferencija Marin Le Pen zbog fotografije Putina: Žena sa posterom OBORENA na pod (VIDEO)

Konferencija za štampu francuske Marin Le Pen prekinuta je nakon što je žena iz publike podigla poster sa fotografijom predsedničke kandidatkinje i Putina u obliku srca.

Reč je o fotografiji sa sastanka Le Penove i Putina iz 2017. godine u Parizu tokom konferencije za medije povodom predsedničke kandidature.

Obezbeđenje je ženu odmah oborilo na pod i izbacili su je iz sale u kojoj je Le Penova govorila o nizu aktuelnih tema.

Uzvici pre konferencije

Pre pariske konferencije, demonstranti su dočekali Le Pen ispred zgrade, uzvikujući da je “Putin ubica” i da je “Le Penova Putinova saučesnica”. Protivkandidatkinja Emanuela Makrona je uvek podržavala Putinovu politiku, toliko da su je u Evropskom parlamentu prozvali “madam Putin”.

 

Le Penova je na početku konferencije za novinare rekla da je njena namera da Francuskoj vrati jedinstveno mesto u svetu, s obzirom da je “Francuska zemlja hrišćanstva, prosvećenosti i humanizma”. Predsednička kandidatkinja je podsetila na reči pape Ivana Pavla Drugog koji je izjavio da je Francuska “najstarija ćerka crkve”.

Le Pen: Obnoviću tajnu diplomatiju

Osnovne karakteristike Francuske, prema Marin Le Pen, su nezavisnost, doslednost i jednaka udaljenost od svih zemalja i država. Kako kaže, ona to planira da obnovi, kao i da želi da obnovi i “tajnu diplomatiju” jer smatra da je takva diplomatija najefikasnija.

Le Pen kaže da namerava da ponovo ojača bilateralnost jer veruje da je u senci multilateralizma. Ona je istakla da ne oseća neprijateljstvo prema Nemačkoj i da namerava da uspostavi čvršće bilateralne odnose sa tom zemljom, iako su interesi dve zemlje različiti.

– Bilateralizam je zanemaren jer se pridaje prevelik značaj evropskom projektu – rekla je Marin le Pen.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin