Prekinuta istraga protiv Nišlije osumnjičenog za silovanje devojke: Htela da obnovi vezu, pa se osvetila

Od strane Višeg javnog tužilaštva obustavljena je istraga protiv jednog lica zbog krivičnog dela silovanje.

 

 

Više javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Nišlije koji se sumnjičio da je krajem prošle godine silovao devojku iz Leskovca staru 29 godina. Nakon sprovedenih dokaznih radnji utvrđeno je da nema osnova sumnje da je on počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret pa je istraga obustavljena. Odluka o obustavi istrage “Blicu” je potvrđena i u VJT u Nišu.

– Od strane Višeg javnog tužilaštva obustavljena je istraga protiv jednog lica zbog krivičnog dela silovanje – potvrdila je glavni javni tužilac u Nišu Borica Mitić.

Time su potvrđeni navodi Ministarstva unutrašnjih poslova koje je 5.januara ove godine, posle nekoliko dana spekulisanja u javnosti a potom i policijskog prikupljanja obaveštenja i sprovedenih predsitražnih radnji, da se radi o lažnoj prijavi silovanja.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, odmah po prijavi da je, kako se sumnja, u kasnim večernjim satima 30. decembra 2022.godine, izvršeno krivično delo silovanje nad dvadesetosmogodišnjom ženskom osobom, preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica prijavljenog događaja. Policijski službenici su obavili razgovor sa dvadesetosmogodišnjom ženom, izvršili uviđaj u ugostiteljskom objektu, koji je navela kao mesto događaja, kao i u njenom stanu gde je zatečena i sa oba mesta izuzeti su predmeti koji su poslati na veštačenje – saopšteno je iz MUP-a 5.januara ove godine.

Već sutradan, 6.januara ove godine MUP se ponovo oglasio navodima da je u pitanju – lažna prijava silovanja.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, nakon detaljnih provera u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, utvrdili su da je dvadesetdevetogodišnja devojka iz Leskovca lažno prijavila da je silovana 30. decembra prošle godine. Ona je u razgovru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca za silovanje, kao i mesta gde je navodno silovana – saopštio je tada MUP.

No, uprkos ovim navodima MUP-a VJT u Nišu je nastavilo sa istragom, kako bi se proverile sve okolnosti slučaja. Po okončanju dodatnih provera, tužilaštvo je obustavilo istragu jer nema dokaza da je krivično delo učinjeno.

Prema nezvaničnim informacijama koje su od početka pratile slučaj, devojka je iznosila različite verzije ovog događaja, što je u startu bilo sumnjivo. Jednom lekaru kod kojeg je bila na pregledu navodno je pričala jednu verziju, drugom lekaru drugu, policiji treću… Iskaze je menjale i u pogledu broja navodnih izvršilaca i u pogledu mesta na kojima je krivično delo učinjeno. Od prve verzije da su je navodno u kafiću silovala četvorica mladića, došlo se da je to navodno bilo u njenom stanu i da je to učinio dvadesetdevetogdišnjak koga poznaje od ranije jer su se zabavljali u srednjoj školi i sa kojim je u suštini želela da obnovi ljubavnu vezu. Ona je njemu prvo slala SMS da je silovana, kako bi dobila njegovu pažnju, a kada je videla da on za to ne haje, prijavila je njega kao izvršioca.

Za lažno prijavljivanje krivičnog dela zakonom je predviđena kazna od tri meseca do tri godine ali za sada nije poznato da li će protiv Leskovčanke biti podneta krivična prijava.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin