PREDMET PROTIV SUTKINJE: U danima pre zločina odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV BiH formirala je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po predlogu policijske uprave Gradačac, saznaje portal Dnevnog avaza.

To se navodi u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za ovaj portal.

– Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke – navedeno je za Dnevni avaz iz VSTV BiH.

Sarajevski portal podseća da je trostruki ubica Nermin Sulejmanović pre nekoliko dana brutaln likvidirao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe i tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Navodi se da je samo četiri dana pre tog zločina sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donela rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera, od kojeg je pobegla, prijavila za nasilje.

Dnevni avaz navoi da to koliko je pažnje i vremena sutkinja posvetila ovom slučaju ilustruje i obrazloženje u rešenju.

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se vidi da je rešenje, ili barem jedan njegov deo, napisano tako da je iskopiran deo rešenja druge osobe. Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja, umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin