“Predajte se do podneva”: Novi ULTIMATUM Rusije Ukrajincima – ovo može biti prekretnica

Oružane snage Rusije ponudile su ukrajinskoj vojsci i stranim plaćenicima u fabrici Azovstal u Mariupolju da se predaju do 12 sati po moskovskom vremenu, saopštio je danas načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev.

– S obzirom na katastrofalnu situaciju koja u metalurškom kombinatu Azovstal, rukovodeći se čisto humanim principima, Oružane snage Rusije još jednom nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da danas od 12.00 po moskovskom vremenu prekinu sva borbena dejstva i polože oružje – rekao je Mizincev, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da će svima koji polože oružje biti garantovan život.

Prethodno je predstavnik narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin izjavio da su specijalne grupe počele napad na fabriku “Azovstalj” u Marijupolju.

Rusija tvrdi da su u “Azovstalu” pripadnici ukrajinskih nacionalističkih bataljona i strani plaćenici.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija pokrenula “bitku za Donbas” na istoku i da je “veliki deo ruske armije sada fokusiran na ovu ofanzivu”.

– Bez obzira na to koliko ruskih trupa pošalju tamo, mi ćemo se boriti. Branićemo se -rekao je predsednik Volodimir Zelenski u novoj video poruci.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin