Pravi se BIOLOŠKO ORUŽIJE koje NAPADA samo ODREĐENU NACIJU – Doktor RADMILO PETROVIĆ izneo ŠOKANTNE DETALJE

0

Doktor Radmilo Petrović, epidemiolog, poznavalac opasnih virusa, rekao je gostujući na RTS-u da ćemo tek videti da li će se pojaviti kovid 22 ili kovid 23.

Prema njegovim saznanjima moguće napraviti biološko oružje koje napada samo određenu naciju i da se radi na tome. Biološko oružje nije upereno samo protiv ljudi, korisnih biljaka i domaćih životinja nego je upereno da ekonomski baci na kolena zemlju protiv koje je usmereno.

Od svega što smo preživeli zbog korona virusa i podsećanja na epidimiju velikih boginja pre 50 godina, strašnije su još jedino tvrdnje da u mnogim zemljama postoje laboratorije koje viruse koriste za biološko oružje.

Petrović kaže da je bilo teško izdržati dve godine pandemije, koja je odnela mnogo života, mnogo napora i mnogo rada.

Dramatična borba sa velikim boginjama 1972. godine trajala je 55 dana. Da se neko zarazi dovoljan je bio samo jedan jedini virus variole. Više od 18 miliona građana u tadašnjoj zemlji vakcinisano je u kratkom roku.

– Razlika je u tome što je bilo vakcine koja se vek i po koristila u Srbiji, vakcinacija je bila obavezna od 1,5 dana, a kada je došla epidemija obavljena je revakcinacija. Bilo je poznato zdravstvenim radnicima. Imali smo vakcine, a posle smo još dobili, tako da je za kratko vreme moglo da se vakciniše 18 miliona ljudi. To je doprinelo da se vakcinacija obavi brzo i da epidemija prođe sa malim brojem preminulih – istakao je epidemiolog koji je radio u to vreme u Torlaku.

Slučajno otkrivene epruvete

Nekoliko epruveta sa zamrznutim virusom velikih boginja slučajno je otkriveno nedavno u laboratoriji u Pensilvaniji. Prošlog leta čitali smo i da se u Švajcarskoj otvara banka opasnih virusa.

– I dalje je na spisku biološkog oružja virus variola vere broj jedan. Veoma je postojan u spoljašnjoj sredini. Može dugo da ostane u sasušenom obliku. Za sada je dozvoljeno da samo dve laboratorije mogu da čuvaju taj virus to je u Atlanti u SAD i u jednoj laboratoriji u Moskvi, tu je dozvoljeno da se vrše eksperimenti da bi se dobili novi lekovi- napomenuo je epidemiolog, dodajući da mu deluje da i dalje neko pokušava da diže paniku sa virusom variole.

– Kad su u pitanju biološke laboratorije, svaka laboratorija u svetu može da bude potencijalni proizvođač biološkog oružja. Od bakterijskih uzročnika, antraks može da proizvodi svako. Tokom 2004. je bilo 12 zemalja koje su proizvodile biološko oružje, a ono je konvencijom UN zabranjeno 1972. godine, sa snagom važenja od 1975, što znači da niko nije smeo da proizvodi – napomenuo je Petrović.

Petrović ističe da je moguće napraviti biološko oružje koje napada samo određenu naciju i da se radi na tome.

– Zli ljudi se trude da naprave supervirus, da spoje virus koji se najlakše širi sa virusom koji daje najveću smrtnost. Virus SARS-a vezan je bio za azijatski tip DNK i on je izazivao oboljenje samo kod Azijata, što je izgleda bilo tačno, bilo je slučajeva u SAD, ali su svi slučajevi bili importovani“, napomenuo je epidemiolog.

Prema njegovom mišljenju, biološko oružje nije upereno samo protiv ljudi, korisnih biljaka i domaćih životinja nego da je upereno da bi ekonomski bacilo na kolena zemlju protiv koje je usmereno.

– Biološko oružje se koristi kao uvertira ekonomskom ratu. Variola je došla u februaru 1972, a posle je bila operacija Raduša gde su teroristi iz Austrije prešli kod nas i pokušali da dignu ustanak protiv Titove Jugoslavije – podsetio je Petrović.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *