Poznato gdje će biti sahranjena Merima Njegomir

Poznato gdje će biti sahranjena Merima Njegomir

Merima Njegomir je rođena kao Merima Kurtiš u naselju Kalvariji u Zemunu. Njen otac Adem, poreklom iz Ohrida, bio je usvojen kao dijete. Majka Fatima rodom je iz Bijeljine

 

 

Legendarna pevačica preminula je danas, nakon borbe sa teškom bolešću.

 

– Beograd i Srbija danas su izgubili divnu umjetnicu Merimu Njegomir i s tugom smo primili tu vijest – rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

– Bila je divna osoba, plijenila je svojim talentom decenijama koliko je bila na umjetničkoj sceni. Ostavila je neizbrisiv trag u našem društvu i živeće dok žive njene pjesme, a to znači vječno – istakao je Vesić.

 

– Predsjednik Aleksandar Vučić zamolio je Grad Beograd da Merima Njegomir bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana i mi smo taj prijedlog prihvatili. Ona će počivati tamo gdje joj je i mjesto, među zaslužnim građanima Beograda – zaključio je Goran.

 

Merima Njegomir je rođena kao Merima Kurtiš u naselju Kalvariji u Zemunu. Njen otac Adem, poreklom iz Ohrida, bio je usvojen kao dijete. Majka Fatima rodom je iz Bijeljine.

Pred mikrofon je prvi put stala slučajno, pjevajući nekoliko pjesama za svoje društvo u pratnji orkestra „Citadela“, a od 1972. godine počinje da nastupa sa ovim orkestrom.

 

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

 

Dobitnica je niza priznanja, među kojima su najznačajnije Vukova nagrada, kao i Zlatni mikrofon PGP RTS-a, Povelja udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, Specijalna nagrada Radio Beograda za doprinos očuvanju tradicionalne narodne muzike, nagrada „Carica Teodora“, Zlatna značka Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije, Estradna nagrada Srbije…

 

Učestvovala je na preko četrdeset pet muzičkih festivala i osvojila više od dvadeset prvih nagrada.

 

Iza sebe je ostavila četvero djece.(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin