Connect with us

Poznati

Poznati srpski pevač ustao iz GROBA: Kad su pljačkaši otvorili sanduk, POBEGLI su glavom bez obzira

Published

on

Milanče Radosavljević, poznati pevač srpske narodne muzike i autor mnogobrojnih hitova, u mladosti je doživeo nešto u šta danas mnogi i ne veruju da se dogodilo, zbog neverovatnosti koju ova priča krije.

Zbog neverovatnog događaja koji je preživeo, Milanče spada u “čudnu misteriju od čoveka”.

Naime, Milanče je kao mlad čovek doživeo kliničku smrt, i to tako što je grom udario u drvo ispod kog je pevač sedeo. Milančetove komšije i meštani Bariča kod Obrenovca i okoline i danas prepričavaju ovaj događaj, a najzanimljivije što se desilo usledilo je nakon udara groma.

Milančeta je porodica sahranila, i to sa harmonikom, koju su pljačkaši odmah nakon sahrane pošli da ukradu. Kako se kasnije ispostavilo, na svu sreću, pravi je blagoslov što su lopovi došli po harmoniku, pošto je Milanče, kada je grob otkopan, bio živ! Tada je nastala prava pometnja i neverica. Pričalo se da je Milanče zasvirao u trenutku kada su pljačkaši pokušali da mu otmu harmoniku. Nastala je panika i oni su pobegli glavom bez obzira, piše Telegraf.

Milančetov otac je nakon toga pokušao da pronađe pljačkaše, i to kako bi ih nagradio, ali se niko nikada nije javio.

Prvu harmoniku Milanče je dobio od oca, i to onu predratnu, sa tri reda.

Nekim čudom ga je profesor muzike primio na časove s obzirom da je imao nepravilno raspoređene prste na rukama, što je upravo posledica udara groma.

Milanče je ubrzo počeo da peva po tamošnjim kafanama, bio je izuzetno tražen, a u jednoj od kafana spazio ga je Aca Stepić koji je predložio da Milanče izda disk za “Diskos”.

Prve pesme bile su “Pozdravi, draga, sina” i “Ti ode zauvek”, a potom je krenuo da niže hit za hitom – “Dao bih ovo malo života”, „Jedna žena plave kose“, “Ustala je majka rano”, “Ti živiš negde daleko”,”Anđelija”, “Ti ne znaš kako je mojoj duši”, “Ti si htela i što nisi smela”, “Za ljubav sam mladost dao”, “Otišli smo, ti ostade majko”…

– Kolege moje generacije, pa i nešto mlađi, treba da žive i rade kako treba. Treba da shvate šta ih ispunjava a ne da kukaju i iskazuju svoja nezadovoljstva. Oni se dižu skupa sa standardom. E, zato su nezadovoljni. Ko je to zadovoljan, a da ništa ne radi na sebi i u sebi? – rekao je jednom prilikom Milanče, dodavši da treba voleti ono što imaš i što si stekao, jer to je njegova parola za dalje.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Poznati

SUROVO ZAUSTAVLJENA LJUBAV SA 130 METAKA: Bili su najpoznatiji kriminalni par svih vremena, a OVAKO je sve počelo!(FOTO)

Published

on

Ubijali su, kidnapovali, krali, pljačkali. Njihova imena su postala sinonim za Veliku depresiju koja je 30-ih godina prošlog veka vladala u SAD.

Tada je generalni stav građana SAD bio protiv Vlade, pa su Boni i Klajd to iskoristili. Naravno, mit je retko sličan stvarnosti. Lako je bilo preuveličavati njihovu priču jer su bili mlad, zaljubljeni par koji je bežao od zakona na otvorenom putu. Zbog Klajda i njegove impresivne vožnje autobomila, često su uspevali da pobegnu policiji u poslednjem trenutku, dok je Bonina poezija osvojala srca mnogih. Dve godine su proveli u zajedničkim kriminalnim aktivnostima. Većinu vremena su provodili u ukradenim automobilima.

Živeli su od novca iz opljačkanih prodavnica namirnica, benzinskih pumpi i, retko, banaka. Zanimljivo je da nikad nisu uspeli mnogo novca da iznesu iz banaka. Istina, ubili su trinaestoro ljudi, ali su ujedno kidnapovane policajce i civile puštali nepovređene, miljama dalje. Čak im dajući i novac da se vrate kući. Kao da su bili na avanturi, zabavaljajući se kršeći zakon.

Život pre kriminalnih avantura na točkovima

Boni Elizabet Parker je rođena 1. oktobra 1910. u Roveni, u Teksasu, kao drugo od troje dece Henrija i Eme Parker. Otac joj je bio zidar i porodica je uspevala da se prehrani od njegove plate. Međutim, umro je kad je Boni imala samo četiri godine i porodica se preselila kod Emine majke u predgrađe Dalasa, u Teksasu.

Prema pričama, Boni je bila prelepa. Skladne građe i plave kose. Bila je odličan đak i volela je da piše poeziju. Međutim, bila je izmorena od svog prosečnog života. Napustila je školu sa 16 godina i udala se za Roja Torntona. Brak nije bio srećan i Roj je mnogo vremena provodio van kuće. Godine 1929. bio je uhapšen zbog pljačke i osuđen na pet godina zatvora. Tad ga je Boni poslednji put videla. Nikad se nije razvela. Dok je Roj bio odsutan, Boni je radila kao konobarica, ali je 1929. godine dobila otkaz, pred sam početak Velike depresije.

Klajd Čestnat Barou je rođen 24. marta 1909. u mestu blizu grada Teliko, u Teksasu, kao peto od sedmoro dece Henrija i Kami Barou. Porodica je bila veoma siromašna. Bili su podstanari i roditelji su radili kao farmeri. Klajd je često bio poslat da živi kod rođaka jer njegovi roditelji nisu imali dovoljno novca da prehrane porodicu. Kad je napunio 12 godina, porodica Barou se preselila u zapadni Dalas gde je Klajdov otac otvorio benzinsku stanicu. Pošto je to bio surov kraj, težak za život, Klajd i njegov brat Marvin „Bak“ Barou su često imali problema sa zakonom zbog krađe ćurki i automobila. Klajd je imao dve ozbiljne ljubavne veze (En i Gladis), ali se nikad nije ženio.

Sudbinski susret Boni i Klajda

Prema predanju, Boni i Klajd su se upoznali u januaru 1930. godine kod kuće zajedničkog prijatelja. Prema rečima očevidaca, svideli su se jedno drugom istog trenutka. Dve sedmice posle upoznavanja, Klajd je osuđen na dve godine zatvora zbog svojih prethodnih kriminalnih radnji. Boni je bila skrhana. Klajd je pobegao iz zatvora s pištoljem koji mu je Boni prokrijumčarila. Sedmicu kasnije je ponovo uhvaćen i osuđen na 14 godina u Eastham Prison Farm, koji je važio za brutalni, surovi zatvor blizu Veldone u Teksasu. Tamo je Klajdu život bio nepodnošljiv.

U tom zatvoru je počinio svoje prvo ubistvo jer je na smrt prebio jednog zatvorenika koji ga je više puta seksualno zlostavljao. Misleći da će ga prebaciti u drugi zatvor ako se pokaže fizički nesposobnim, zamolio je drugog zatvorenika da mu odseče dva nožna prsta. Iako mu ovo nije pomoglo, Klajd je iz nepoznatih razloga dobio rani uslovni otpust iz zatvora. Kad je na štakama otpušten u februaru 1932. godine, zakleo se da će radije umreti nego se vratiti na to mesto.

Zajednički kriminalni počeci

Budući da je vladala Velika depresija i da je posao bilo teško naći, čim mu je rana zarasla, Klajd je ponovo počeo da pljačka i krade. Na jednoj od prvih pljački priključila mu se i Boni. Iako je bila u automobilu dok se pljačka dešavala, Boni je bila uhvaćena i poslata u teksaški zatvor Kofman. Međutim, ubrzo je bila puštena zbog nedostatka dokaza. Još jedan učesnik, Klajdov drug, Ralf Fluits, takođe je bio uhvaćen. Odslužio je vreme u zatvoru i više se nikada nije priključio Barou bandi. Dok je Boni bila u zatvoru, Klajd i njegov drug Rejmond Hamilton su, u pokušaju pljačke jedne prodavnice, neplanirano ubili vlasnika Džona Bučera. Boni je uprkos ovome ostala sa Klajdom.

Naredne dve godine, Barou banda je „harala“ u više američkih država – Teksas, Oklahoma, Mizuri, Luizijana, Novi Meksiko itd. Predah su pravili blizu granica da bi brzo mogli da pobegnu jer policija jedne države nije smela da prelazi granice druge. Klajd je veoma često menjao i krao automobile. Vrlo dobro je poznavao mape i i sve sporedne puteve. To je bio razlog zašto su toliko puta uspevali da pobegnu policiji. Boni i Klajd su na svaka dva meseca išli u posetu svojim roditeljima. To je policija tek kasnije saznala zbog izjave V. D. Džonsa, jednog od članova Barou bande.

Rafali u Džoplinu

Klajdov brat Bak je pušten iz zatvora u martu 1933. godine. Do tada je Barou banda počinila nekoliko ubistava, opljačkala nekoliko banki, mnogo prodavnica i benzinskih stanica, i ukrala nekoliko automobila. Boni i Klajd su iznajmili apartman u gradiću Džoplin, u državi Mizuri, da bi se sastali sa Bakom i njegovom suprugom Blanš. Posle dve sedmice odsedanja tu, Klajd je primetio dva policijska automobila kako se parkiraju u dvorištu. Usledili su rafali. Preplašena Blanš je izletela na prednja vrata trčeći. Barou banda je ubila jednog policajca, a drugog teško ranila. Boni, Klajd, Bak i V. D. Džons su iz garaže pokrenuli automobil i pobegli. Usput su usporili da bi pokupili Blanš koja je i dalje trčala.

Policija je u apartmanu našla mnogo informacija o Barou bandi. Dokaz sa venčanja Bak i Blanš, oružje, Bakovi papiri o uslovnom otpustu iz zatvora, Boninu pesmu “The story of suicidal Sal” i nerazvijene foto filmove. Te fotografije su danas najpoznatije fotografije Boni i Klajda. Sve ovo ih je učinilo još poznatijim i zanimljivijim. Kasnije, prema rečima Blanš Barou, ekipa se, u nadi da ne bude otkrivena, često sklanjala u prirodu gde je potpaljivala vatru i kupala se u hladnim potocima.

U junu 1933. godine, vozeći se po Teksasu, Klajd je propustio upozorenja o izgradnji mosta i prevrnuo automobil u jarugu. Budući da je izbio požar u kolima, Boni je zadobila ozbiljne povrede na desnoj nozi (opekotine trećeg stepena). Nakon toga je teško mogla da trči, a pred kraj svog života je jedva mogla da hoda. Skakutala je na jednoj nozi, ili ju je Klajd nosio.

Rafali u Plejt Sitiju i Ajovi, bekstva iz zatvora

Sledećeg meseca iste godine, Boni, Klajd, Bak, Blanš i V. D. Džons, smestili su se u dva apartmana blizu Plejt Sitija u državi Mizuri. Praveći buku, postali su sumnjivi lokalcima i vlasniku apartmana. Policija je ovaj put došla pripremljenija nego prethodni put. Sat vremena pre ponoći policija je zakucala na vrata apartmana. Blanš je uzviknula: „Samo trenutak da se obučem!“. To je Klajdu dalo dovoljno vremena da dohvati svoju automatsku pušku i počne da puca. Počeli su masivni rafali sa obe strane. Baku je jedan metak okrznuo glavu.

Klajd je uspeo da okupi Barou bandu i svi su pucajući iz garaže ušli u automobil. Policija im je izbušila dve gume i staklo na vratima koje je oštetilo Blanšino levo oko, na koje je ostala trajno slepa. Preko noći su se zaustavljali da kupe zavoje i menjaju gume. Stigavši u Ajovu, jedan od lokalnih farmera je našao krvave zavoje na putu i prijavio policiji.

Lokalna policija je okupila oko stotinu policajaca, gardista i lokalnih farmera. Pravo je čudo da su skoro svi članovi Barou bande ovo preživeli. Okruženi sa svih strana, rafali metkova su leteli u svim smerovima. Bak je pogođen nekoliko puta, a Blanš je ostala uz njega i ubrzo uhapšena. Ušavši u automobil sa Boni i V. D. Džonsom, Klajda je jedan metak pogodio u ruku i zakucali su se u obližnje drvo. Sve troje su izleteli iz vozila i počeli da trče, preplivavši reku. Klajd je ubrzo nakon toga ukrao automobil sa jedne farme. Tim putem su uspeli ponovo da pobegnu. Bak je umro od povreda nekoliko dana posle pucnjave. Klajda su upucali četiri puta. V. D. Džons je zadobio povredu glave. Nakon ovog događaja je napustio grupu i nije se vratio.

Boni i Klajd su nekoliko meseci odmarali, da bi se u novembru iste godine vratili pljačkama i krađi. Živeli su u svom automobilu da ih niko ne bi prepoznao. Tog meseca je V. D. Džons uhvaćen i zatim je ispričao svoju priču policiji. Opet izbegavši policijsku zasedu gde su i njihove porodice mogle biti povređene, Boni i Klajd su, iz osvete, pomogli Klajdovom prijatelju Rejmondu Hamiltonu da pobegne iz Eastham Prison Farm-a. Tokom operacije je jedan stražar ubijen, a nekoliko zatvorenika je takođe pobeglo. Jedan od njih, Henri Metvin, priključio se Boni i Klajdu. Kriminalne radnje su se nastavile tako što su ubili još dva policajca na motociklima. Ovo je mnogo razjarilo policijski sistem SAD.

Surova smrt sa 130 metaka…

Policija je napravila dogovor sa ocem Henrija Metvina da će njegovom sinu biti oprošteno sve ako preda Boni i Klajda vlastima. Henri se „igrom slučaja“ rastao od Boni i Klajda 19. maja 1934. godine. Znajući koliko je Barou banda u bliskom odnosu sa svojim porodicama, policija je pretpostavila da će Boni i Klajd tražiti Henrija kod kuće njegovog oca Ajversona Ajvija Metvina. Šestorica policajaca je isplanirala zasedu. Konfiskovali su Ajvijev kamionet i ostavili ga na putu za njegovu kuću blizu mesta Bjenvil Periš u Luizijani, misleći da če ozloglašeni par tuda proći i zaustaviti da bi videli šta nije u redu sa kamionetom. To se upravo i desilo.

Na današnji dan, 23. maja 1934. godine oko 9 i 15 časova ujutru, Boni i Klajd su se zaustavili videvši kamionet Henrijevog oca na putu. Klajd je izašao da vidi šta nije u redu, a Boni je ostala u automobilu. Policija je odmah otvorila vatru. Boni i Klajd nisu imali vremena da reaguju. U njih je ispaljeno oko 130 metaka jer policija „nije htela da rizikuje“. Kad se situacija smirila, videli su da je Klajdov potiljak eksplodirao, a Boni je nedostajao deo desne šake. Ubrzo se lokalni narod okupio i počeo da skuplja „suvenire“ s mesta ubistva.

Od parčića stakla, čaura, do krvavih delova odeće Boni i Klajda. Prema rečima jednog od policajaca, jedan lokalac je izvadio džepni nož i krenuo da odseče Klajdovo levo uvo. Ubrzo su rasterani. Tela su odnesena u Dalas gde je javnost mogla da ih vidi. Iako je Boni zahtevala da bude sahranjena pored Klajda, sahranjeni su na različitim grobljima po željama njihovih porodica.

Boni je prvenstveno bila sahranjena na groblju Fishtrap Cemetery, ali je 1945. godine njeno telo prebačeno na Crown Hill Cemetery u Dalasu. Klajd je sahranjen na Western Heights Cemetery u Dalasu pored svog brata Baka.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Poznati

“Ksenija je videla PORUKE, Kapisoda tražio pištolj sa Cetinja”: Privatni detektiv izneo ŠOK detalje

Published

on

Pevačica Ksenija Pajčin izgubila je život 16. marta 2010. godine, kada je prvo nju, a potom i sebe, ubio tadašnji dečko Filip Kapisoda, u stanu na Voždovcu u Nikšićkoj ulici broj 5.

Privatni detektiv Bratislav Zdravković progovorio je o stravičnom zločinu i izneo šokantne detalje koji lede krv u žilama.

– Zna se da su te večeri dosta popili, ima izveštaj. Bilo je tu još svačega, ali to nije povod za zločin. Povod je bila ljubomora, koja je bila obostrana. Bili su veoma zaljubljeni jedni u drugo… Zaljubljena žena je zbog voljenog muškarca spremna da uradi sve. Ona je bila devojka koju su jurili mnogi, jaki, poslovni ljudi. Nije bila laka, nije mogao svako da je ima. Bila je na ceni – rekao je između ostalog Zdravković u ”Novom jutru” kod Jovane Jeremić i dodao:

– Kapisoda je imao sklonosti ka malo starijim ženama. Sa jednom od Ksenijinih prijateljica je bio u malo jačem odnosu od prijateljstva. Ksenija je videla poruke koje je dobio od jedne osobe. On je tražio pištolj sa Cetinja… Radi se o pištolju zastava M88. On je prvo izvršio krivično delo ilegalnog posedovanja oružja.

Ksenija je trebalo da ga prijavi. I komšije su znale da poseduje pištolj. Nijedan građanin ne može da nosi bez posebne dozvole, a on tek ne može kao inostrani. Svi ti koji su znali da on poseduje oružje su saučesnici u ovoj nesreći. Kapisoda šta god da je hteo da sakrije, nije bio u pravu.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Poznati

Devojke UZDISALE za našim poznatim glumcem, a onda je otišao u MANASTIR: Život mu se promenio zauvek

Published

on

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović, koji se zamonašio i uzeo ime Ilarion, danas vodi potpuno drugačiji život u poređenju sa periodom kad se pročulo za njega.

Lupulović se prošle godine uključio u program RTS-a iz manastira Draganac, u kom je iguman, a tad ga je malo ko prepoznao. Nekada je igrao Milančeta u “Otvorenim vratima”, a danas ga zanimaju drugačije stvari.

On se zamonašio pre 26 godina, te je otvoreno govorio o stvarima koje mu pričinjavaju najveće zadovoljstvo.

– Najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje.

Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran…

U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija.

Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se – rekao je Rastko u jednom intervju koji je dao nekoliko meseci nakon što se zamonašio.

Foto: Printscreen
Lupulović je rođen u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima “Biće bolje” i “Paket aranžman”, seriji “Otvorena vrata”, dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru “Zoran Radmilović” koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije. Nije bio dobar samo pred kamerama, već i u pozorištu, gde se zatekao sasvim slučajno, kada ga je drugarica odvukla u Omladinsko pozorište “Dadov”. Tada je imao dugu kosu, kožnu jaknu i vodio potpuno drugačiji stil života.

Za igumana manastira Draganac postavljen je 2013. godine.

– Nikada nisam zažalio ili da sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave prave slobode… Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo – rekao je Lupulović pre nekoliko godina u jednoj emisiji.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala