Poznati doktor koji je zlostavljao gimnastičarke izboden u zatvoru: Zlostavljao preko 260 žena i devojaka

Njega je napao drugi zatvorenik u zatvoru na Floridi

 

 

Bivši doktor američkih gimnastičarki Leri Nasar izboden je tokom napada u zatvoru, javlja AP.

Nasara (59) je u nedelju uveče napao drugi zatvorenik u zatvoru na Floridi, prenosi Daily mail.

Razmere povreda su trenutno nepoznate, mada izvori upućeni u slučaj kažu da je uboden u leđa i grudi, ali da je u stabilnom stanju.

On je osuđen 2018. godine zbog seksualnog napada na članice američkog gimnastičarskog tima, uključujući osvajačicu zlatne Olimpijske medalje, Simon Bejls.

On je osuđen na preko 300 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja žena i devojaka, koje je izveo pod izgovorom medicinskog lečenja.

Lasar je čak 20 godina na strašne načine seksualno zlostavljao devojčice koje su bile u nacionalnoj selekciji, a žrtava je bilo preko 260.

Nasar je proglašen krivim jer je koristio svoj položaj u sportskoj medicini kako bi zlostavljao stotine žena i devojčica u jednom od najznačajnijih slučajeva koji su proistekli iz pokreta #MeToo.

Skandal ne samo da je doveo do njegovog zatvaranja, najverovatnije do kraja života, već i do kritike institucija koje nisu primetile i odgovorile na njegovo ponašanje.

Užasavajuća otkrića zlostavljanja dovela su do toga da predsednik države Mičigen i ceo odbor USAG podnesu ostavke, dok su osobe koje su optužile Nasara, a kojih ima preko 260, dobile nagradu za hrabrost Artur Eš.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin