POVEO ĆERKE NA VEČERU, PA IH UBIO ISPRED HOTELA: Poziv upućen dispečeru ledi krv u žilama

Jaser Abdel Said će ostatak života provesti u zatvoru sada kada ga je teksaška porota osudila za ubistva njegove dve ćerke tinejdžerke 2008. godine. Porota je donela presudu 9. avgusta.

Said (65) proveo je više od deset godina u bekstvu pre nego što ga je FBI uhvatio u Džastinu u Teksasu pre skoro dve godine. Said je proveo šest godina na Biroovoj listi deset najtraženijih begunaca pre hapšenja 2020. godine.

On je poveo svoje ćerke, 18-godišnju Aminu i 17-godišnju Saru, taksijem na Novu godinu 2008. rekavši da će da ih odvede da nešto pojedu. Umesto toga, navodno ih je odvezao u Irving u Teksasu, gde ih je upucao u vozilu ispred hotela.

Tužioci su rekli da je Said ubio svoje ćerke jer mu se nije dopalo što su izlazile sa američkim mladićima. Uprkos tome što je pogođena 9 puta, Sara Said je uspela da pozove hitnu pomoć.

– Upomoć, tata me je upucao! Umirem, umirem! – rekla je dispečeru hitne pomoći. Ali njene povrede su bile preteške i ona i njena sestra, koja je dva puta upucana, umrle su na licu mesta.

Foto: Facebook/Printscreen

Tužilaštvo je poroti tokom završnih reči reklo da je Said, kada je reč o Amini i Sari, bio “opsednut posedovanjem i kontrolom”.

Rekli su da su se dve sestre “veoma plašile za svoje živote” i odlučile da odu nakon što je “prislonio pištolj na Amininu glavu i zapretio da će je ubiti”. Said je tvrdio da nije ubio ćerke. Tvrdi da je bio u bekstvu jer nije verovao da će imati fer suđenje.

On je rekao da je hteo da izvede svoje ćerke na večeru, i da je, dok su se vozili do restorana, primetio da ih neko prati. Said je svedočio da je pretpostavio da je osoba koja ih je pratila želela da mu naudi, pa je izašao iz auta u Irvingu, ostavljajući devojke u kolima.

– Rekao sam im da je auto njihov. Radite šta hoćete pošto znate da vozite. Ostavio sam im auto – rekao je on. Kasnije je Said rekao da je čuo za nesreću i da su njegove ćerke ubijene. Rekao je da žali što ih je ostavio same, ali je nastavio da negira da ima bilo kakve veze sa njihovom smrću.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/