Potresni status majke Džene Gadžun: ‘Uskratili su ti djetinjstvo, a nama pola života…’

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas, 11. januara nastavljena se suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović, koji su optuženi da su skrivili smrt dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun.

 

Na posljednjem ročištu kao svjedok saslušana je majka djevojčice Amila Gadžun, a ona se uoči nastavka suđenje oglasila na društvenim mrežama.

 

“Od tebe su nam ostale samo brojne uspomene, nema dana i noći da nisi u našim mislima… Za sobom si ostavila jednu veliku prazninu koja se ne može ničim i nikada nadoknaditi….Mnogo toga se promijenilo od kada nisi sa nama ali bol je uvijek ista ….

 

Živimo za dan kada će bar nekim dijelom biti kažnjeni svi oni koji su izazvali tvoju smrt, njih duša ne boli, oni ne znaju kako je prije spavanja razmišljati o tome kako su te samo ukrali, uskratili ti djetinstvo, a nama pola života…

Oni ne znaju kako je se buditi sa tom istom boli, živjeti i provoditi dane pretvarajuči se da si dobro… A duša boli… Svakodnevno prolaziti pored tvog mezara i razmišljati da je crna zemlja tvoj pokrivać i da nikada više nećeš ustati ispod nje… A tvoja roza dekica koja ti je bila tako topla i mehka spakovana u kutiju tvojih uspomena… Volimo te Džena, dok živimo mi i ti češ živjeti u nama…”, napisala je majka djevojčice.

 

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

 

Dženu su roditelji doveli na operaciju u privatnu ordinaciju “Prim.dr. Sead Rožajac” koja je bila u iznajmljenom prostoru stomatološke klinike ‘Dr. Bejtović’. Tokom te, kako je trebala biti, “rutnske operacije” došlo je do komplikacija i srčanog zastoja, nakon čega je djevojčica pala u komu iz koje se, nažalost, nikad nije probudila.

 

Operaciju su radile Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJT

KLIKNI OVDJE       www.rbsm-serije.com

Pratite nas na         INSTAGRAMU         I      FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin