Potresni detalji: Roditelji prodavali auto da bi djevojčicu poslali na kobnu operaciju

Potresni detalji: Roditelji prodavali auto da bi djevojčicu poslali na kobnu operaciju

Ispovijest roditelja trogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je u komi dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) potresla je Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, direktorica Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Sebija Izetbegović, potvrdila je još u ponedjeljak, 8. novembra, za portal Radiosarajevo.ba da je na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu dovezeno je dijete u kritičnom stanju.

 

Portal Kakanj.info danas je objavio je snimak razgovora sa roditeljima djevojčice Murisom i Amilom, koja je tokom rutinskog zahvata u privatnoj klinici pala u komu.

 

Naime, radi se o djevojčici Dženi (3) iz porodice Gadžun iz Gornjih Lučana kod Kaknja.

 

Kako kažu roditelji, malena Džena se nakon operacije, koja je izvršena u privatnoj klinici, nalazi u veoma teškom stanju opasnom po život.

 

Roditelji su se na zahvat u privatnoj klinici odlučili na sugestiju doktorice.

 

 

“Imala je spušten kapak, zbog ranije operacije, ali plastiku koja se ugrađuje u kapak njeno tijelo nije baš prihvatilo. Djevojčica je još u komi, na aparatima, dok su nalazi rekli da su joj moždane ćelije potpuno izgorjele, da je u životu drže još samo aparati dok joj srce kuca.

 

Prema sumnjama djevojčicu su vjerovatno uništili anestezijom koju joj nisu smjeli dati”, kažu, između ostalog, za portal Kakanjinfo.com, Muris i Amila roditelji male Džene.

 

U međuvremenu otkrivaju se potresni detalji. Ono što posebno boli jeste činjenica da su roditelji male Džene bili prinuđeni da početkom prošlog mjeseca oglase prodaju porodičnog automobila kako bi osigurali operaciju za dijete…

 

“Prodajem auto, registracija istekla, ima sitnih ulaganja u limariju. Motor u odličnom stanju. Prodaja zbog operacije djevojčice…”, napisala je 11. oktobra majka djevojčice na jednog od internet oglasnika.

 

Spoznaja da će to biti kobna operacija za njihovo dijete naprosto para srca…

 

Nadležni tužitelj je izvršio uviđaj, a okolnosti ovog događaja se utvrđuju.

 

Naše misli su večeras uz porodicu Gadžun, uz nadu da će drama kojoj svjedočimo imati sretan završetak i da će hrabra mala Džena izboriti najvažniju pobjedu. (RBSM-RADIO)

VIDEO KLIKNI TE OVDE ; VIDEO

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE