Potresna ispovijest Severdžana Đugatana iz Tutina: ŠTO VODE NE ODNESE MENE, UMJESTO MOGA SINA ELVIRA

Potresna ispovijest Severdžana Đugatana iz Tutina: ŠTO VODE NE ODNESE MENE, UMJESTO MOGA SINA ELVIRA

 

Severdžan Đugatan iz Tutina, čiji se dvogodišnji sin Elvir u nedelju oko 16 sati utopio u rijeci Vidrenjak, kaže da još čuje posljednje riječi svog djeteta i da ne može da prihvati da njega više nema. On kaže da se sve desilo u trenutku i da je pokušao da spasi svog sina.

“Pitam se da li je tragedija mogla biti izbjegnuta i da li treba još neko da se utopi pa da nas izmjeste odavde i nađu nam bezbjedniji smještaj – u suzama govori otac.

 

On je, kaže, cijelu noć proveo na obali, gledajući u nadošlu rijeku i plačući za svojim sinom.

 

“Nisam mogao da uđem u kuću, sjedio sam na obali i plakao. Razmišljam o tome da li sam mogao još nešto da uradim, možda da zaronim i da ga tražim po dnu… Ne znam, možda bi se i ja udavio, a bolje i to da se desilo nego što sam sina izgubio – kaže nesretni čovjek.

 

On ističe da se više puta obraćao lokalnim institucijama tražeći adekvatno rješenje za svoju porodicu.

 

“Deset godina živimo u baraci, bez ikakvih uslova… Nemamo kupatila, vode, često smo i bez struje. Ovdje nije bezbjedno, može se dogoditi da baraka sklizne, da se zemlja obruši tokom noći i da upadnemo u vodu, da se svi udavimo. Rijeka je na dva tri metra od barake, to je padina, strmo je, zemlja se obrušava – kaže on, moleći nadležne da izmjeste njegovu porodicu i komšije.

 

“Vjerovatno postoji neki plac, neko bezbjednije mjesto za nas. Možda bi se neko javio i da nam sagradi neke kuće, postoje donatori, naši, strani, pomažu svima pa će možda i nama. Samo da se sklonimo odavde jer u svakom trenutku se može dogoditi nova tragedija – kaže on.

 

Priča da se dešavalo i ranije da neko dijete upadne u vodu ali su uspijevali da ih izvuku.

 

“Sigurno je bilo najmanje tri takva slučaja ali srećom tada voda nije bila velika pa smo uspjeli da spasimo djecu. Sada nisam spasio svog sina – kaže otac nastradalog dječaka.

 

Romske barake izgrađene su prije nekoliko decenija na opštinskom zemljištu koje se nalazi pored rijeke. Ovo divlje naselje nema nikakve uslove za život. U njemu živi desetak porodica koje su se tu doselile sa Kosova i Metohije. U lokalnoj samoupravi kažu da ove porodice neće ostati same i da će im opština pomoći.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin