POTERA za POMAGAČIMA: Beograđanin ubio Šakovića u Budvi, a egzekutor sa Paga mu iznajmio stan

Crnogorska policija otkrila je da je ubica iz Starog grada Luka Pilčević (22) s Karaburme, a da mu je stan u kom je boravio iznajmio Duško Tanasković, Kragujevčanin koji je uhapšen zbog likvidacije na Pagu

Milića Minju Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana, 17. juna u Starom gradu u Budvi ubio je Luka Pilčević (22) iz beogradskog naselja Karaburma, saopšteno je juče iz Uprave crnogorske policije. U ubistvu mu je, kako se sumnja, pomagao Kragujevčanin Duško Tanasković, koji je nedavno uhapšen zbog ubistva Gorana Vlaovića na ostrvu Pag u Hrvatskoj.

– L. P. iz Beograda osumnjičen je za teško ubistvo Šakovića, a D. T. iz Kragujevca se sumnjiči da je umišljajno pomagao u tome tokom maja i juna. L. P. je i dalje u bekstvu, a D. T. je uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog dela. Postupak izručenja je u nadležnosti Ministarstva pravde – izjavila je juče tužiteljka Ana Radović.

Vesko Nedović, rukovodilac stanice kriminalističke policije Centra bezbednosti Budva, izjavio je da su prikupljeni dokazi da je Tanasković iznajmio stan u Budvi, sa falsifikovanim dokumentima, u kom je boravio ubica Šakovića. – ]

Nakon ubistva prikupili smo veći broj obaveštenja od građana, sproveli brojna veštačenja, ali se i dalje rade veštačenja u odnosu na potencijalne saučesnike. Dokazi da su L. P. i D. T. počinioci tog krivičnog dela već su prikupljeni. Obojica su odranije poznati policijama drugih država – naveo je Nedović.

Ilegalan prelazak

On je objasnio i da na graničnim prelazima nije evidentiran ulazak Pilčevića. – Za L. P nema evidentiran ulazak u Crnu Goru i prelazak granice, što može da znači da je ušao ilegalno ili uz korišćenje falsifikovanih dokumenata – kazao je Nedović.

Milić Minja Šaković, podsetimo, likvidiran je dok je u poznatom budvanskom lokalu, na samom šetališu, večerao s prijateljima. Egzekutor obučen u belo je navodno nekoliko puta prošao pored njih, zatim prišao i ispalio hice u Šakovića, a potom pobegao.

Crnogorski istražitelji juče su zvanično potvrdili da je ubijen u nastavku rata škaljarskog i kavačkog klana.

– Poternica za Pilčevićem i Tanaskovićem raspisana je 20. jula – naveli su oni.

Rat klanova

Njima se, međutim, izgubio trag sve do 25. avgusta, kada je na plaži Zrće na Pagu ubijen još jedan “škaljarac” Goran Vlaović, zvani Goro. Istog dana hrvatska policija je uhapsila Tanaskovića.

– Interesantno je da su i Šaković i Vlaović bili zabrinuti za sopstvenu bezbednost, ali su ih ubili isti ljudi, koje je, kako se pretpostavlja, angažovao kavački klan – kaže izvor za medije.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/v

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin