POSVAĐALI SE U DISKOTECI PA MU IZREŠETALI PORODIČNU KUĆU

0

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Saše Pikule (27) i Marka Novakovića (21), obojica iz Ugljevika, a koja ih tereti da su jednu kuću u Bijeljini zasuli mecima, odnosno bombom.

 

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, navodi se da se to dešavalo u februaru ove godine, u gluho doba noći.

“Prethodno je 17. februara, oko dva sata, u Bijeljini, u diskoteci došlo do svađe i fizičkog sukoba Pikule sa S.B. i J.B. iz Bijeljine. Taj sukob je prekinut intervencijom obezbjeđenja diskoteke”, navodi se u optužnici.

Osumnjičeni su, dodaje se, istog dana oko 4.30 vozilom Polo, sa skinutim registarskim tablicama, došli do kuće J.B. u Bijeljini, kako bi se s njim razračunali.

“Pikula je neovlašteno držao kod sebe pušku nepoznatog serijskog broja, kalibra 7,62 milimetra, a Novaković zelenu ručnu ofanzivnu bombu, znajući da je takvo postupanje zabranjeno i da postupaju suprotno Zakonu o oružju i municiji”, navedeno je u optužnici.

 

Potom su se, kako se dodaje, zaustavili ispred kuće, da bi zatim iz nje izašao J.B. i prišao vozilu, te je prepoznao Novakovića kao vozača, dok je Pikulu vidio da sjedi na zadnjem sjedištu vozila.

“Nakon kraćeg razgovora, J.B. je uočio da Pikula drži u ruci pušku uperenu prema prozoru, dok je Novaković u ruci držao ručnu bombu, zbog čega se uplašio i otrčao u kuću”, istaknuto je u optužnici bijeljinskog Tužilaštva.

 

U tom momentu je, kako se dodaje, Pikula ispalio najmanje tri hica u pravcu kuće, pogodivši betonski stub i metalnu ogradu od dvorišta.

 

“Potom je Novaković izašao iz vozila i na kuću bacio ručnu ofanzivnu zelenu bombu M52, prethodno izvukavši osigurač iz nje. Bomba se iz nepoznatih razloga nije aktivirala, te je pala na betonsku stazu ispred kuće”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

 

 

Potom su, naglašeno je, vozilom pobjegli u nepoznatom pravcu, te sakrili pušku iz koje je pucano.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na: INSTAGRAMU   I FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *