Poslednja izjava Olbrajtove upućena Rusiji: Evo šta je POKOJNA Medlin rekla o Putinu

Prema navodima u stranim medijima, Olbrajtova je neposredno u danima pred smrt prokomentarisala rat u Ukrajini i ruskog predsednika Vladimira Putina.– Krvavi i katastrofalni rat iscrpiće ruske resurse i koštaće ruskih života, upozorila je neposredno pred smrt bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt.

– Ono što će sigurno biti krvavi i katastrofalni rat iscrpiće ruske resurse i koštaće ruskih života, istovremeno stvarajući hitan podsticaj Evropi da smanji svoje opasno oslanjanje na rusku energiju (to je već počelo sa nemačkim potezom da zaustavi sertifikaciju gasovoda Severni tok 2) – prokomentarisala je pre samo par dana Olbrajt, a preneo Marketwatch.com.

“Invazija će osigurati Putinu sramotu”

Njena izjava objavljena je u kolumni “Njujork tajmsa” pod naslovom “Putin čini istorijsku grešku”.

– Invazija na Ukrajinu neće utrti put Rusiji ka veličini već deluje da će osigurati sramotu gospodinu Putinu tako što će njegovu zemlju ostaviti diplomatski izolovani, ekonomski osakaćenu i strateški ranjivu spram snažnije, ujedinjenije zapadne alijanse – navela je Olbrajt pred smrt.

Ona je, u svojim poslednjim danima, ukazala da je skoro izvesno da će NATO značajno ojačati svoj istočni bok i razmotriti trajno stacioniranje snaga u baltičkim državama, Poljskoj i Rumuniji. Tada je podsetila da je američki predsednik Džo Bajden u utorak rekao da će prebaciti više trupa na Baltik.

“Smrtonosna pomoć”

Olbrajt je, dok je živela, očekivala “žestok oružani otpor Ukrajine uz snažnu podršku Zapada”, zajedno sa zakonodavstvom “koje bi uključilo intenziviranje smrtonosne pomoći Ukrajini”.

Britanski “Ekspres” objašnjava da je “smrtonosna pomoć” relativno nov pojam naizgled skovan tokom Bajdenovog predsedništva i da u ovom slučaju znači oružje i municiju, kako je rečeno iz američke ambasade u Ukrajini.

Bela kuća je 22. januara objavila da je će njen prvi paket podrške stići Kijevu, podsetio je “Ekspres”.

Olbrajt je još rekla, tada, da ne vidi “ponavljanje ruske aneksije Krima 2014, već pre scenario koji podseća na zlosrećnu sovjetsku okupaciju Avganistana osamdesetih godina”.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin