Popularna pevačica koja je pevala TITU posle dve strašne TRAGEDIJE umrla u najgoroj bedi

Crnogorska pevačica rođena u Beranama, Latifa Kujović Nafija, bila je vrlo popularna i važila je za lepoticu raskošnog glasa. Ova pevačica imala je čast da zapeva i Titu, a od muzike je zarađivala basnoslovne sume novca.

Iako je uspešno izgradila karijeru, sa pevačicom se sudbina poigrala, pa je tako doživela brojne gubitke i udarce.
Put ka muzici bio joj je iznenadan, a počeo je u Sarajevu kada je srela čuvenu pevačicu Divnu Kostić.

“Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država”, govorila je Nafija.

“Kraljica”, kako su je zvali, umrla je u bedi i siromaštvu, a poslednjih godina života prodavala je svoju iznošenu garderobu. Kako je sama pevačica isticala, zarađivala je mnogo novca ali nije umela da štedi.

“Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hleb i vodu”, pričala je svojevremeno popularna Nafija, šćućurena od hladnoće.

Foto: Youtube/Printscreen/Duklja – Zeta – Crna Gora
Latifa u starosti

“Nekada su dolazili ‘bujeri’ da me slušaju, a danas me se niko i ne seća. Eto, obećali su i šporet da mi poklone, ali su izgleda zaboravili”. govorila je ona.

Latifa je svojevremeno sa javnošću podelila i iskustvo kada je pevala Josipu Brozu Titu.

“Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga”, govorila je Nafija i dodala da ju je pratio bezbroj puta muzičar Ismet Alajbegović Šerbo. A on nije svirao bilo kome.

Tokom dugogodišnje karijere Latifa je ostvarila prijateljstva sa mnogim političarima, a među njima i sa nekadašnjim predsednikom Crne Gore, Blažom Jovanovićem.

“Dok je majka bila živa, stizali su nam paketi i od Blaža Jovanovića”, govorila je sa setom Nafija, kojoj su u ratu poginula oba brata.

“Još dva brata su mi umrla od ranjavanja, a sada treba na izbore da idem bosa. Vala, bosa neću ići”, uz osmeh je pričala dostojanstveno kao i što je bila tokom života.

Nafija je pevala u skoro svakom velikom gradu, a svojevremeno je otkrila gde je najbolja publika.

“Vojvođani su super, samo đe nema Crnogoraca i Hercegovaca da se potuku”.

Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. u Beranama a sahranjena je na groblju na Jasikovcu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)