Pop i popadija proneverili milione, u stanu nađen preskup nakit, osumnjičeni i za zlostavljane

Izveštaj istrage pokazuje da je par imao značajne neopravdane rashode u ime svoje organizacije, kao što je kupovina nekretnina na severu Grčke, i povlačenje dva miliona evra iz sredstava NVO, koja nisu korišćena za tu organizaciju…

 

Grčko pravosuđe otvorilo je krivični postupak zbog pranja novca i pronevere protiv pravoslavnog sveštenika, osnivača najveće grčke nevladine organizacije koja brine o siromašnoj deci, i njegove supruge.

 

Posle istrage koja je trajala više od godinu dana, sveštenikova supruga, zadužena za NVO “Kivotos tu Kosmu” (Arka sveta), procesuira se zbog prevare, pronevere i pranja novca, dok se protiv njenog supruga sveštenika Antoniosa Papanikolaua vodi postupak zbog podstrekavanja na te zločine.

Preti im kazna od 10 do 20 godina zatvora.

Po grčkoj novinskoj agenciji ANA, izveštaj istrage pokazuje da je par imao značajne neopravdane rashode u ime svoje organizacije, kao što je kupovina nekretnina u Epiru, na severu Grčke, i povlačenje dva miliona evra iz sredstava NVO, koja nisu korišćena za tu organizaciju.

 

U stanu NVO koji koristi otac Antonios su nađeni razni predmeti, satovi i nakit vrednosti 470.000 evra, dok je, po istom izvoru, iz kase NVO nestalo 300.000 evra.

 

Istraga prevare i optužbe za nasilje i seksualno zlostavljanje pokrenuta je u novembru 2022. godine protiv te vodeće grčke nevladine organizacije koja u Atini i drugim gradovima ima domove za napuštenu decu, ili decu iz siromašnih porodica.

 

Istraga o navodnom zlostavljanju dece je i dalje u toku.

 

Ocu Antoniosu koji odbacuje sve optužbe, u aprilu će, za nasilje i seksualno zlostavljanje suditi krivični sud u Atini.

 

“Kivotos tu Kosmu” je poslednjih godina ugostio stotine dece i dobio mnoge nagrade, uključujući 2018. godišnju nagradu Evropskog parlamenta “European Citizen’s Prize” (Nagrada građanina Evrope) za pojedince ili organizacije koji su se posebno istakli u jačanju evropskih integracija izražavanjem evropske saradnje, otvorenosti prema drugima i praktičnim uključivanjem u razvoj međusobnog razumevanja.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

–     KLIKNI OVDJE      www.rbsm-serije.com

Pratite nas na     INSTAGRAMU     I     FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin