Ponašanje djevojke koja je bila razlog premlaćivanja Denisa Tota zaprepastilo policiju

Ponašanje djevojke koja je bila razlog premlaćivanja Denisa Tota zaprepastilo policiju..

 

 

Ponašanje Klementine Levkovske, 19-godišnje djevojke koja je bila povod brutalnog premlaćivanja hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27) u četvrtak oko 3.30 sati ispred skopskog kluba “Privilege”, u policijskoj stanici iznenadilo je i policajce.

 

 

“Samo se smijala, kao da smo je priveli zbog krađe litre mastike u trgovini, a ne za nasilnu smrt”, prepričao je izvor Jutranjeg.hr. upoznat s tokom istrage ubistva igrača skopskog RK Butel koji nosi ime po skopskoj gradskoj četvrti i jednoj od općina glavnoga grada Sjeverne Makedonije.

 

 

 

 

Oliver Spasovski, makedonski ministar unutrašnjih poslova koji je i u razgovoru za Jutarnji list s indignacijom odbacio spekulacije da štiti nekoga moćnog, ponovio je to i u srijedu navečer u gledanoj emisiji “Analiza” na TV24 koju vodi novinarka Biljana Sekulovska. “Policija je ovaj slučaj riješila u 24 sata, a u srijedu oko 2 sata, nakon višesatne potrage, u skopskoj općini Aerodrom uhitili smo prvoosumnjičenog, priveli ga u policijsku postaju i potom predali u istražni zatvor jer mu je određeno 30 dana pritvora”, rekao je Spasovski, piše Jutarnji.hr.

 

 

 

“Policija je u 4.11 sati od Kliničkog centra dobila dojavu da je dovezena osoba bez svijesti pa je jedna patrola otišla u Klinički centar, a druga pred diskoteku. Tada nismo imali nikakvih saznanja da se tamo nešto dogodilo, ali je policija došla pred diskoteku i tamo nikoga nije zatekla, niti je bilo ikakvih tragova na mjestu događaja”, rekao je Spasovski.

 

 

Na pitanje Sekulovske zašto odmah nisu tražili vlasnika, rekao je da su ga pozvali u policiju i da je on dao izjavu. Spasovski nije želio govoriti o pojedinostima koje su saznali u istrazi, rekavši kako nije dobro da sve ono što policija zna izađe u medije. Zaposlenik jednog restorana, znajući da hrvatski mediji opširno izvještavaju o ubojstvu Denisa Tota, kaže: “Oni moraju biti osuđeni za primjer. Tako udarati čovjeka, pa to je strašno.

 

 

Što god da je bilo, nije razlog da ga ubiješ. Žao mi je, mlado momče strada.” Na kraju je znakovito komentirao: “Znaš onu narodnu poslovicu – para vrti, gdje burgija neće. Bojim se da bi to moglo utjecati na slučaj kada sve dođe do suda.” Ubistvo hrvatskog rukometaša, kad je riječ o sudskom postupku, trenutno je u stanju mirovanja, piše Jutarnji.hr.

 

 

Gavril Bubevski, glavni tužitelj, u srijedu navečer u emisiji “Analiza”, u javljanju iz Hrvatske, rekao je da će osumnjičeni biti ispitani sljedeće sedmice i utvrdio da je procjena liječnika i izjava kako nema tragova nasilja bila pogrešna, ali da to nije bitno utjecalo na istragu.

 

 

 

 

“Cijeli slučaj sada kvalificiramo kao ubistvo, ali o rezultatima sudskomedicinskog vještačenja ovisi hoće li ta kvalifikacija i ostati. Mora se, naime, ustanoviti je li osoba nakon što mu je zadan prvi udarac bio svjestan”, rekao je Bubevski. U istoj emisiji oštro mu je odgovorila Maja Mojsova, ravnateljica KARIL-a (Jedinice kardiologije, reanimacije i intenzivnog liječenje Klinike “Majka Tereza”).

 

 

“Mi smo kao liječnici postupali prije svega da spasimo život jer je pacijent bio dovezen bez srčane akcije i uspjeli smo je vratiti. Pozvala bi gospodina Bubevskog da vidi kako mi radimo i da se ne upušta u takve ocjene jer nije liječnik. Ja se ne bih usudila davati izjave o njegovoj struci jer nisam pravnica.

 

 

Moram napomenuti da smo mi dali nalog za obdukciju da se ustanovi šta je uzrok smrti, a ne tužilaštvo”, rekla je uz ostalo Mojsova. Ono što je također znakovito je da su diskoteci “Privilege” još prije dva mjeseca izdan inspekcije službe izdale nalog za zatvaranje zbog nedostataka, ali je ona radila bez obzira na to. Sada je zatvorena upravo zbog toga, a ne zbog ubistva Denisa Tota.

 

 

Policija je ispitala vlasnika i konobaricu, a jedno od ključnih pitanja je i to je li konobarica rekla da se nešto dogodilo ispred kluba ili je samo rekla da ispred kluba leži osoba bez svijesti kad je pozvala Hitnu pomoć.

 

 

Svi ti pozivi i protokoli o liječenju dio su postupka inspekcije Ministarstva zdravstva, koja je razgovarala s Majom Mojsovom te prikupila svu dokumentaciju kako je rekao ministar zdravstva Bekim Sali. – Još se čeka nalaz sudskomedicinskog nalaza kako bismo mogli kompletirati izvještaj – rekao je Sali.

 

 

“Zasad je preuranjeno za bilo kakve izjave i informacije jer je istraga tek počela”, bilo je sve što nam je rekao odvjetnik Petar Timovski koji brani Klementinu Levkovsku.

 

 

Ministar privrede Sjeverne Makedonije rekao je da je Državni inspektorat više puta zbog tog kluba izlazio na teren, ali je on ipak bio otvoren za goste. Kako saznajemo, vlasnik kluba Darko Gelev Break zet je poznatog makedonskog biznismena, koji je vrlo utjecajan u političkoj areni.

 

 

“Mafija, droga, sve ti je to isprepleteno s vlasti, kao crijeva. Vodio sam veliki restoran, pa ako dođe do kakvog incidenta, policija mora biti tamo za 5-10 minuta”, kaže nam sugovornik koji ne želi da mu spominjemo identitet.

 

Našu tvrdnju da su makedonski mediji tek nakon sedam dana objavili da je vlasnik diskoteke poznati pjevač Darko Gelev Break, sugovornik potvrđuje kimanjem glave, uz znakovit smiješak.

 

 

“Privilege” je u Skoplju poznat kao narodnjački klub u koji odlazi mladež i kaže nam da nije moguće da u to vrijeme, osim sudionika događaja i svjedoka uz ulaz, niko nije prolazio od parkirališta prema ulazu u diskoteku i šetnicom uz Vardar te da ništa nije vidio.

 

 

“Sve su htjeli da sakriju, ali zaj… su ih kamere”, kaže. Troje okrivljenih za ubistvo Denisa Tota trenutno je u istražnom zatvoru, ali, kako i dalje tvrdi makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, policija i dalje prikuplja informacije o tome što se događalo u klubu i ispred njega kobne noći kad je nasmrt pretučen Denis Tot.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin