Policija / Traga se za trojicom bh. državljana zbog krvave pljačke u Nikšiću

Policija / Traga se za trojicom bh. državljana zbog krvavih pljački u Nikšiću

Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sedam osoba, među kojima su petorice državljani BiH, zbog pljačke 423.600 eura iz pošte u Nikšiću i ubistva zaštitara Ljubiše Mrdaka.

 

Kako je saopštila crnogorska policija potjernice će biti raspisane za MN, SS i DB svi iz Banja Luke.

 

Kako nezvanično saznaje “Glas Srpske” traga za, Banjalučanima Nemanjom Miljkovićem, Srđanom Svjetlanovićem i Davidom Banjcem.

 

Mitar Knežević / Uhapšeni osumnjičeni za pljačku u Nikšiću
Četiri osumnjičena u ovom slučaju već su iza rešetaka, a nedavno su u BiH uhapšeni i pritvoreni Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaše.

 

Njima je pritvor odredio banjalučki Okružni sud. Osim njih u Crnoj Gori pritvoreni su Mitar Knežević iz Nikšića i Stefan Regojević iz Budve, koji je rodom iz Banja Luke.

 

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Maja Jovanović istakla je da je ovo krivično djelo rasvjetljeno zahvaljujući dobroj saradnji sa policijom RS i sa tužilaštvom u Trebinju iu Banjoj Luci.

 

Istakla je da se svim osumnjičenima na teret stavlja razbojništvo sa smrtnim ishodom u saizvršilaštvu.

 

“Moram da naglasim da su neizmjeran doprinos u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela kroz efikasno, posvećeno i profesionalno preduzimanje planiranih mjera i radnji, korištenjem svih raspoloživih kapaciteta, dali službenici organa za sprovođenje zakona RS, prije svega Uprave za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala iz Banje Luke i Policijske uprave Trebinje.

 

To je samo jedan od pokazatelja visokog nivoa saradnje i međusobnog povjerenja regionalnih policijskih službi”, kazao je rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih delikata u sektoru za borbu protiv kriminala u MUP-u Crne Gore Lazar Šćepanović.

 

Prema riječima rukovodioca Stanice kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Nikšić Radovana Radulovića tokom pljačke jedan projektil pogodio je Mrdaka.

 

Naveo je da je u rasvjetljavanju ovog slučaja pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori i desetine u BiH.

 

“U cilju identifikacije osumnjičenih izuzeto je nadzor sa 250 kamera i preduzeća su brojne druge mjere i radnje. Aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela sprovedene su u više gradova Crne Gore i RS”, rekao je Radulović.

 

Na konferenciji za medije crnogorske policije pojašnjeno je da je grupa od jula pripremala razbojništvo, ali u cilju istrage nisu željeli da otkriju ko je od razbojnika povukao oroz i ubio Mrdaka.

 

Krvavo razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. oktobra ove godine kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike “Security guard Montenegro” koji su obezbeđivali transport novca.

 

Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu Nissan Qashqai na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana obezbjeđenja i kundacima ih udarali po glavi i tijelu.

 

Mrdak se suprostavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi iz automatske puške.

 

Mrdak je ubrzo prevezen u bolnicu, gdje je nažalost podlegao.

 

Razbojnici su pobjegli iu mjestu Grebice su zapalili Nissan za koji je utvrđen da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi.

 

Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje svih počinilaca.(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin