Connect with us

Zanimljivost

“Pokorna žena upravlja muškarcem a da on to i ne primjeti”

Published

on

Pokorna supruga uvijek podržava odluke svog supruga i motiviše ga da bude bolji.

 

 

 

Biti pokorna supruga ne znači biti sluga ili robinja. To je žena kojoj je sreća njenog muža jako bitna.

Pokorna supruga uvijek podržava odluke svog supruga i motiviše ga da bude bolji. To njenog muža ne čini tiraninom i ne znači da se ne mogu savjetovati prije donošenja važnih odluka. U nek im stvarima možete čak i nadmašiti svog supruga.

 

 

 

Ali to nije razlog da ga ne poštujete ili da se smatrate boljim od njega. Ako se supruga neprestano bori za ravnopravnost u porodici, rizikuje da upropasti brak. U stvari, kada je supruga pokorna, ona nesvjesno kontroliše muškarca i on postaje pokoran a da to i ne zna.

 

5 blagodati poslušnosti: dobićete naklonost svog muža, sva njegova pažnja i ljubav je vaša, poštovaće vas i vaše mišljenje, neće se željeti razvesti, imaćete mir i tišinu kod kuće. Kako biti pokorna supruga? Poštujte i slijedite odluke svog supruga, nemojte ga gnjaviti.

 

Izbjegavajte fraze poput “Jesam ti rekla” kad su njegove odluke pogrešne. A onda, nakon neuspjeha, i sam će doći po savjet. Pazite na sebe i svoju kuću, pokažite svoje poštovanje i ljubav prema mužu. Tako će i on biti bolji prema vama. Kad govori, slušajte. Obratite pažnju na njegova osjećanja.

 

 

Pitajte: “Dragi, možemo li pokušati ovako?” umjesto “Tako bi trebalo biti.” Cijenite ono što radi i razgovarajte o tome. Zašto je pokornost tako teška ženama? Grub i nepromišljen muškarac gubi ljubav i poštovanje žene. Teško je biti pokorna supruga s nekim takvim, prenosi Pult24info

 

Ali ako zaista pokazuje ljubav prema vama, cijeni vaše mišljenje, čak i ako ga ne slijedi, bude pažljiv prema vašim osjećajima i brine o vašoj porodici, onda zašto mu ne biste bili dobra žena?

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Zanimljivost

JEZIVA DRAMA: SIN POZNATOG GLUMCA HITNO PREVEZEN U BOLNICU: Sve se zakomplikovalo nakon vakcine… Grcaju u suzama! (FOTO)

Published

on

 Vrlo je bitno napomenuti tu činjenicu, pogotovo danas u dobu kada sve veći broj ljudi smatra kako vakcine nisu dobre za njihovu djecu i njihove porodice, ako se konkretno radi o vakcinama na posljednji virus koji je zavladao, na temelju pojedinačno izolovanih slučajeva koji su reagovali na vakcine. Piše Magazin Cenzurisano 

Velike se borbe vode i po društvenim mrežama oko vakcinacije djece, pa je tako pokrenut čitav jedan pokret “antivakserski pokret” koji za članove ima ljude koji svoju djecu ne žele vakcinisati, ali isto tako vrše pritisak i na one koji to rade. Svakako, ima djece koja su osjetljiva i koja će reagovati na svaku vakcinu, a tako se desilo i u slučaju sinčića poznatog glumca Harija Džada, pa je njegova supruga hitno odvezla dijete u bolnicu, i to samo nekoliko sati nakon što je primio redovnu vakcinu.

Ona je napisala kako je dječak uvijek imao reakcije na vakcine, obzirom da je osjetljiv na te sastave, i da je ovo bila još jedna u nizu nuspojava, ali isto tako je istakla važnost redovne vakcinacije. Naravno, kazala je da joj nije bilo nimalo svejedno, i da se prepala za svog sina, ali je srećom sve završilo dobro, te je on sada stabilno.

 Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Zanimljivost

(UZNEMIRUJUĆE) POJAVIO SE NIOTKUDA: Zapanjujući “cunami” oblak ostaviće vas bez daha i zalediti krv u žilama!

Published

on

Strah i panika u Americi, građani ne znaju šta da rade! Evo šta se dešava, ovo niko nije pretpostavio niti najavio…

Naime, građane Illnoisa preplašio je ogroman oblak koji izgleda kao val cunamija. U ovom području Amerike ovakve ponave su česte ali se nikada nije pojavilo ovako nešto.<

Svi građani su se uplašili i odmah su snimili slike i fotografije i objavili ih na društvene mreže.

Moramo vas upozoriti da izgledaju sablasno, pogledajte ih u nastavku…

Ovakav oblak nastao je zbog snažne oluje koja je formirala u blizini Illnoisa. Moramo priznati da je strah Amerikanaca potpuno opravdan jer ovo izgleda kao prizor iz filmova apokalipse, kao da se cijelo more diglo u oblake.

Da li bi se vi prepali kada bi ovo vidjeli?

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Zanimljivost

KUPIO JE POLOVAN KREDENAC, A KADA GA JE OTVORIO SAMO JE REKAO: “Ženo, odmah zovi policiju!”

Published

on

Rumun Samuel Stanici postao je hit na društvenim mrežama i dobio pregršt pozitivnih komentara nakon što je njegova ispovijest ugledala svjetlo dana.

Naime, on je kupio polovan kredenac sa popularnog online sajta, ali nije ni slutio šta će pronaći u njemu“…

Kad su otvorili kredenac u njemu su našli 95. 000 eura!

 

kred1

Njegova supruga Adela Stanici izjavila je da je njen suprug, inače građevinski radnik, povikao: “Pogledaj šta sam našao”, dok je ona spremala večeru pokazujući joj novčanice od 500 eura u metalnoj kutiji.

Htjeli su da sve odmah prijave policiji, ali su uradili nešto drugo.

Prema njenim riječima, oni su zajedno izbrojali novac, nisu mogli da spavaju cijele noći i pomislili su da se radi o nekoj zamci i shvatili su da odmah moraju vratiti novac.

 

kred2

Njen suprug je otputovao u grad gdje je vlasnik živio, koji mu je rekao da je kredenac pripadao njegovom ocu.

Stanici je rekla da vlasnik nije imao pojma o novcu i da ih je nagradio zbog poštenja ne precizirajući koliko novca im je dao.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

Prati nas na Facebook

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala

error: Content is protected !!