Pojavio se Šojgu nakon glasina da je imao INFARKT: Evo šta je Putinov najbliži saradnik rekao (VIDEO)

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao je radni sastanak sa rukovodstvom vojnog resora i izjavio da se državni odbrambeni nalog sprovodi po planu, uprkos poteškoćama, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije. Šojgu se inače duže nije pojavljivao u javnosti.

– Održali smo sastanak sa Ministarstvom finansija o čitavom nizu pitanja u pogledu izvršenja i budžetskih obaveza za ovu godinu i, što je najvažnije, o državnom nalogu za odbranu. I pored teškoća koje imamo danas, ispunjavamo taj plan. S obzirom na to da su budžetska sredstva ove godine premašila prethodnu za 15 odsto, naravno, treba sagledati na šta treba obratiti posebnu pažnju prilikom ispunjavanja zadataka – rekao je ministar kojeg su snimile i kamere.

On je dodao da je, imajući u vidu izvođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini, 2022. godine neophodno održati zacrtani tempo za snabdevanje trupa naprednim naoružanjem, uključujući robotske sisteme, informatičku podršku i elektronsko ratovanje, kao i logistiku.
– Takođe želim da napomenem da Ministarstvo odbrane u potpunosti ispunjava sve društvene obaveze prema osoblju, uzimajući u obzir donete odluke o relevantnim indeksacijama. Ovo se odnosi i na indeksaciju novčanih dodataka vojnih lica, i naknada civilnog osoblja, i naravno, kako je predviđeno našim zakonodavstvom i vojnih penzionera. Osim toga, odobrene su izmene Zakona o veteranima prema kojima se učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini priznaju kao borbeni veterani. Podrška će biti pružena i rođacima ove kategorije vojnika – dodao je ruski ministar odbrane.

 

Podsetimo, poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome gde je ruski ministar odbrane, kao i da nešto nije u redu sa njegovim zdravljem. Portparol Kremlja se potom oglasio i rekao da je Šojgu dobro.

– Šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu sada ima mnogo briga. U toku je specijalna vojna operacija. Naravno, sada nije baš vreme za medijske aktivnosti. To je sasvim razumljivo – rekao je portparol Kremlja.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin