“Počnem da se znojim, povraća mi se”: Ova žena ima STRAH od HRANE, a živi samo od ovakvih obroka

“Počinim da se znojim, povratak mi se”: Ova žena ima STRAH od HRANE, a živi samo od ovakvih obroka

Šarlot Vitl mora da bira kuda šeta, s kim se vidi i gde kupuje kako bi mogao da se nosi sa višegodišnjom fobijom. Šarlot pacijent od sitofobije, odnosno ima strah od hrane.

 

 

Šarlot na sreću nema problema sa svojim hranom, već se ovo pre svega odnosi na povrće, a sve je počelo kada je kao dete probala brokoli.

 

– Danas je dovoljno samo da ga vidim u prodavnicama, odmah počinjem da se znojim, loše mi je. Tako je i sa ostalim povrćem. Zato godinama jedem samo piletinu i pirinač – kaže Šarlot.

 

Ona ističe da su za njenu fobiju krivi roditelji koji su terali da jede sve i pretili su joj da će joj biti loše ako nešto što su spremili ne proba.

 

-Kada je video kakav mi je otpor učinio, majka Džudi se plašila da ću umreti bez hrane, pa se preorijentisala na hot-dogove, piletinu i ribu. Danas puno pijem i mlijeko.

 

Osim povrća, imam problem sa temperaturom hrane, kao i sa njenim gustinom. Ništa vrelo ne mogu da jedem, kao što ni ja nisam poput one od paradajza koje su gnjecave i guste – kaže Šarlot.

 

Problemi oko hrane reflektirali su se i na njen emotivni život. Nakon što su neki momci u periodu puberteta smatrali “čudakinjom” rešila je da se posljednjih godina odmah na upoznavanje kaže muškarcu ko je i šta je.

 

U međuvremenu je učestvovala u programu „Ekstremne fobije“ u kojem je upoznata sve sa problemom obroka koji ima od male.

 

– Učešće i razgovori s nekim lekarima pomogli su mi da danas imam hrabrost da pođem recimo tanjir testenine ili probam grejpfrut. To je doskora bilo nemoguće – reklama je Šarlot Vitl.(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin