Počinje najružnija bitka: Dva sina preminule muzičke dive protiv trećeg u borbi za nasleđeni novac

Diva mora da se već sada prevrće u grobu

 

 

Četiri sina čuvene pevačice Arete Frenklin suočavaju se sa epskom sudskom bitkom oko njena dva rukom pisana testamenta, uključujući i onaj pronađen u jastuku na kauču, pet godina nakon što je ona umrla od raka pankreasa u 76. godini.

Naime, slavna umetnica nikada nije formalizovala svoje želje, odnosno, nije imala formalni testament u trenutku kad je umrla 2018. godine.

Tako da su sada, pet godina nakon njene smrti, poslednje želje muzičke superzvezde predmet spora.

Ovo neobično suđenje počinje sledećeg ponedeljka kako bi se utvrdilo koji će od dva rukom pisana testamenta, uključujući i jedan pronađenu u jastucima na kauču, reći kako da se postupa sa njenom imovinom.

Kraljica soula je imala četiri sina i bilo je pokušaja da se napravi zvaničan testament, pogotovo pošto je godinama imala zdravstvenih problema, ali do toga nikad nije došlo.

Ali prema zakonu Mičigena, i dalje je moguće tretirati druge dokumente – sa škrabotinama, iscrtanim i teško čitljivim delovima.

Spor uključuje jednog sina protiv dvojice drugih. Ted Vajt II veruje da bi papiri iz 2010. trebalo da uglavnom kontrolišu imanje, dok Kecalf Frenklin i Edvard Frenklin favorizuju dokument iz 2014. godine.

Oba su otkrivena u kući pevačice u predgrađu Detroita, mesecima nakon njene smrti od raka pankreasa 2018. godine.

“Ovo se može rešiti bilo kada, na stepenicama, na pola suđenja. I nadamo se da će biti. Odlazak na suđenje je rat”, rekao je za američke medije Pat Simasko, koji je specijalizovan za testamente i imanja i predaje pravo na Pravnom koledžu Državnog univerziteta u Mičigenu.

Frenklinova je decenijama bila velika svetska zvezda, posebno poznata po hitovima kao što su „Think“, „I Say a Little Prayer“ i „Respect“.

Tretirali su je kao člana kraljevske porodice kada je umrla, a njeno telo je prevezeno u mrtvačkim kolima marke “kadilak” iz 1940. godine u muzej u Detroitu, koji je posetilo na hiljade ljudi.

“Ona je jednostavno bila narodna diva”, rekao je tada sociolog Majkl Erik Dajson, objašnjavajući fenomen Arete Frenklin.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin