Počelo SUĐENJE za ubistvo malog Stefana: Evo koja KAZNA preti vozaču koji je pokosio dečake na Karaburmi

Više puta je bio osuđivan i to dva puta zbog saobraćajnih prekršaja

 

 

Danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu održano peto ročište u okviru suđenja Lazaru Galiću povodom optužbi da je 18. jula na Karaburmi na pešačkom prelazu automobilom udario dvoje dece od pet i deset godina, a zatim pobegao sa lica mesta.

 

 

Desetogodišnji Stefan B. je, zbog zadobijenih povreda, nakon nesreće preminuo.

 

 

Već na početku suđenja napravljena je pauza kako bi se veštak Boris Antić upoznao sa primedbama odbrane na dopunu nalaza i mišljenja stručnog saradnika.

 

Stručni saradnik će odlučiti da li na pitanja može da odgovori na ovom ročištu ili je potrebno da radi dodatne analize.

 

Na ročištu je prisutan i brat optuženog S. Galić.

 

Podsećamo, na prethodnom ročištu je veštaku pročitan deo iskaza optuženog Lazara Galića, u kom je opisao da je čovek odjednom stupio na kolovoz, deset metara ispred njega, da je on zažmurio i skrenuo na trotoar, kada je osetio tup udarac. Uprkos tome što je osetio tup udarac, on je nastavio da vozi.

 

Čuvši iskaz, veštak je naveo da je komisija sprovela uporednu analizu mogućnosti kretanja pešaka i na osnovu toga je određeno mesto sudara u blizini sredine kolovoza.

 

– Pre toga nije moguće bilo odrediti da li je on sišao na trotoar pre ili posle pešačkog prelaza, tako što bi Citroen levim bokom bio u blizini sredine kolovoza. Nepoznato je da li je okrivljeni na trotoar skrenuo pre ili posle pešačkog prelaza.

 

Ukoliko je hteo da skrene na trotoar pre pešačkog prelaza, kako je rekao, to ne bi bilo moguće, jer su neposredno do pešačkog bila parkirana tri vozila. Pri takvom manevru, očekuju se tragovi na ivičnjaku, a to nije fiksirano tokom uviđaja – rekao je Antić.

 

Nije bilo rasvete

 

Na trećem ročištu, na kom su svedočili očevici nesreće, zaposlena u prodavnici ispred koje se dogodila nesreća Vesna Simić, istakla je da nije bilo rasvete u momentu nesreće.

 

– Kritičnog dana, kada je došlo do nesreće, izašla sam iz prodavnice, i ni ulična, ni naša rasveta nisu bile upaljene. Mi smo svetla na prodavnici upalili tek nakon nesreće. Ispred same prodavnice na trotoaru nije bilo parkiranih vozila, ali je moguće da je bilo malo niže.

 

Da precizira, nije bilo vozila ispred radnje koja je u visini pešačkog prelaza – rekla je Vesna Simić.

 

Na pitanje branioca da li je videla telo dečaka i na kom rastojanju je on bio u odnosu na prodavnicu, potvrdila je da je videla telo i da se ono nalazilo dijagonalno od prodavnice, ispred kioska, na samom kolovozu.

 

Otac malog Stefana opisao sve

 

Na ročištu održanom 22. novembra, svedočio je otac poginulog Stefana, Mihailo Balić.

 

– Deca su bila pola koraka iza mene, nismo još došli do druge polovine pešačkog prelaza, bili smo blizu sredine kolovoza kada je došlo do udarca. Nakon mog udarca video sam da mi nema dece. Na više od 10 metara udaljenosti video sam da nešto leži sklupčano, pretpostavio sam da je to neko od moje dece, dozivao sam ih. Stefan je ležao malo iza oznake za autobusko stajalište, krkljao je.

 

Pošto sam doktor medicine, pretpostavio sam da je u pitanju prelom baze lobanje. Zenice su bile raširene, što u našem poslu nije dobar znak. Ustima sam mu vadio krv iz usta i nosa, kako se ne bi ugušio – rekao je tada Mihailo.

 

Galić je na počeku suđenja krajem septembra kratko izjavio da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se u julu na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

 

Više puta je bio osuđivan i to dva puta zbog saobraćajnih prekršaja.

 

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka, koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

 

U nezgodi su deca Stefan B. (10) i Luka B. (5) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći, kao i meru Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE