POČELO JOŠ JEDNO SUĐENJE ZBOG MASAKRA! Ujak i brat Uroša Blažića seli na optuženičku klupu, preti im 12 godina!

U Višem sudu u Kragujevcu održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Gorana Gavrilovića (50) i Borisa Gavrilovića (20), bliskih rođaka Uroša Blažića, kome se sudi za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

 

Ocu i sinu sudi se zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu iz člana 348 stav 3 u vezi stava 1 i 2 Krivičnog zakonika u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Prilikom hapšenja Uroša Blažića u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu njegovog ujaka Gorana i brata od ujaka Borisa Gavrilovića, tokom pretresa, policija je pronašla veću količinu sakrivenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Za to krivično delo za koje se terete okrivljeni propisana je zatvorska kazna u trajanju od 2 do 12 godina.

 

Pre nešto više od godinu dana, Uroš Blažić je, nakon masakra u Duboni i Malom Orašju 4. maja 2023. godine, gde je iz automatske puške ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još njih 20, od čega je ranio 12, pobegao u selo Vinjište nadomak Kragujevca. Tu je narednog jutra i uhapšen.

 

 

Goran Gavrilović, Boris Gavrilović

On se skrivao na imanju kod svojih rođaka Gavrilovića, gde ga je policija locirala, a zatim i lišila slobode bez otpora. Tada su privedeni njegov ujak Goran i brat od ujaka Boris, koji se terete za ilegalno posedovanje čitavog arsenala vatrenog oružja.

 

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, a zbog mesne nadležnosti, njima se sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

 

Na glavnom pretresu u Višem sudu u Kragujevcu izvedeni su svi predloženi dokazi. Novi pretres u ovom slučaju, koji je povezan sa masovnim ubicom devetoro mladih ljudi od kojih je dvoje bilo maloletno, zakazan je za 31. maj ove godine. Tada bi trebalo da budu iznete završne reči tužioca i zastupnika odbrane, a očekuje se da vrlo brzo nakon toga usledi i izricanje prvostepene presude.

 

Podsećanja radi, suđenje Urošu Blažiću koji se tereti da je 4. maja prošle godine počinio maskar u selima Dubona i Malom Orašje kod Smedereva gde je ubio devet ljudi, dok je njih 12 teško ranio, prekinuto je nakon što su roditelji žrtava burno reagovali kada su videli Uroša Blažića sa pancirom na sebi.

 

Nekolicina roditelja skočila je i tada su popadale stolice na kojima su sedeli, a stražari su odmah reagovali i trčećim korakom odveli su Blažića i njegovog oca Radišu kojem se takođe sudi, zbog toga što je obezbedio nelegalno oružje sinu koji je te večeri 4. maja koristio u krvavom piru.

 

Goran Gavrilović, Boris Gavrilović

Inače, Goran je uhapšen 25. maja 2023. u nastavku istrage, dok je njegov sin Boris 11. juna 2023. Goran Gavrilović optužnicom se tereti za nedozvoljeno držanje oružja koje je nađeno u kokošinjcu, a on je u svedočenju naveo “da ne zna ništa o tom oružju.”

– Meni nije poznato da se oružje i municija koja je pronađena u pomoćnom objektu mog domaćinstva tamo nalazila. Od municije koja je nađena mogu samo da kažem da su lovački patroni moji, tačnije pripadaju mom ocu.

 

Ti patroni su od lovačke puške za koju je moj otac imao dozvolu, ali je pušku vratio kragujevačkoj policiji pre dve godine jer je malo stariji, ima 74 godine. Vratio je jer nije više išao u lov, a mene lov ne zanima. Verovatno smo te patrone zaboravili da vratimo kad smo nosili pušku – objasnio je tada.

 

Sin Gorana Gavrilovića, Boris, uhapšen je takođe nakon masakra i to zbog arsenala oružja koje je nađeno u njihovom pomoćnom objektu na imanju nadomak Kragujevca i on je tada saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

 

Boris je tada rekao da je arsenal oružja koji je nađen na tavanu pomoćnog objekta, koji je prethodno bio kokošinjac, doneo u džaku i to u leto 2022. On je obrazložio da je oružje dobio od čoveka kome je kosio njivu. Takođe, u svom iskazu Boris je naveo da je oružje doneo kući i stavio ga u metalni sanduk, a automatsku pušku koja mu se jako dopala umotao je i stavio u crni ranac#

 

 

– Oružje nakon toga nisam dirao, sve dok ga policija nije našla. Niko od mojih ukućana nije znao za to oružje, jer da je moj otac znao on bi ga sam odneo u policiju. Žao mi je što sam sebe i oca doveo u ovu situaciju – rekao je tada Boris.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU   I FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)