PLANIRALI PRODATI STAN I PORODIČNO OTIĆI U NJEMAČKU: “MUJAGA PRIJE ŠEST MJESECI NAŠAO POSAO”

0

Čičkušić je iz Njemačke došao prošle srijede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu. Sumnja se da je tragediju isplanirao ranije što istražiteljima pokazuje činjenica da je sekira koja je zatečena u stanu bila nova.

 

Mujaga Čičkušić, koji je skočio sa 14. sprata zgrade u Tuzli nakon što je ubio sekirom svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje maloljetne djece, živeo je i radio van granica BiH, a porodica je navodno planirala da proda stan i svi se presele u Njemačku.

On je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj, a prije odlaska, bio je zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zajedno sa svojom pokojnom suprugom.

“On je prije šest mjeseci otišao u Njemačku, a supruga je ostala sa dvoje dece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa djecom planirala odlazak u Njemačku”, otkriva izvor portala Klix.ba.

Kako navodi naš izvor, Čičkušić je iz Njemačke došao prošlije srijede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu.  Istražitelji nastavljaju da rade na rasvijetljavanju motiva trostrukog ubistva i samoubistva. U toku je obdukcija tijela članova ove četvoročlane porodice, a naređena su i druga vještačenja.

Takođe, dosadašnje policijske provjere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.

Ono što je šokiralo istražitelje jeste da je Čičkušić nakon onoga šta je uradio ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi.

 

Na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla danas je održana komemoracija za magistricu sestrinstva Amelu Čičkušić, koja je u nedjelju na brtalan način ubijena u svom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, zajedno sa svoje dvoje djece.
Amfiteatatar na pomenutoj klinici bio je ispunjen do posljednjug mjesta, a vidno potresene kolege iz UKC-a Tuzla sa suzama su se opraštale od Amele Čičkušić, još uvijek u šoku zbog neočekivanog gubitka.

 

– Odbranila si mnoge živote, ali život nije odbranio tebe i tvoju djecu. Svi smo tužni, ljuti zbog nepravde, ali nažalost nemoćni pred tragedijom koja nas je zadesila. Danas smo tu da ti odamo zadnju počast, tebi i tvojoj djeci, neka ostane zapamćeno koliko si dobra bila, a mi ćemo te po dobroti i poštenju pamtiti – rekao je na komemoraciji Jasmin Halilović, glavni medicinar Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

 

Na UKC-u Tuzla otvorena je knjiga žalosti u koju su se danas upisale brojne kolege ubijene Amele Čičkušić.

 

Komomoraciji su prisustvovovali i članovi Ameline porodice, među njima i brat Adel Tahirović, koji se kratko obratio prisutnima i rekao da se nada da će njegovu sestru pamtiti po dobru.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:   INSTAGRAMU    I   FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *