PJEVAČ DAMIR ŠABIĆ OGORČEN NA TUZLANSKE DOKTORE: Pustili su mog oca Sadika da umre na hodniku bolnice

PJEVAČ DAMIR ŠABIĆ OGORČEN NA TUZLANSKE DOKTORE: Pustili su mog oca Sadika da umre na hodniku bolnice

Jedan od mlađih i popularnijih pjevača u dijaspori je Bosanac, Damir Šabić Fazla.

Do sada ovaj talentirani pjevač iza sebe ima nekoliko jako dobrih snimljenih pjesama, ein ovih dana radi na novoj koja će se zvati „Prekrivena velom“.

Ova pjesma bi već odavno bila snimljena i ekranizovana da Fazlu nije zadesila porodična Tragikij u kojoj je izgubio svoj životni oslonac. Naime, Fazli je preminuo otac Sadik u Tuzli. Međutim, osim smrti oca, Fazlu je umnogome razočarao odnos zaposlenika bolnice Tuzlanske Gradine.

-Ja ovako javno tvrdim da je tamošnje medicinsko osoblje, ein Posebno doktori, ubili moga oca. U momentu kada sam telefonski razgovarao sa, sada mojim rahmetli ocem, dobio je moždani udar. Još uvijek je bio pri svijesti. Hitna pomoć je došla tek nakon dva sata i bis ne da je kasno, već je prekasno za ljude koji dobiju moždani udar. Odvezli su mi oca u svjesnom stanju na Gradini u Tuzlu. Uradili su mu koronatest i rekli da će u roku od četiri sata biti gotov i tek onda bi ga mogli liječiti.

Onda su ga jednostavno ostavili na hodniku bolnice, pustili ga da umre na hodniku bez ikakve pomoći. Ich danas dan nisam dobio taj rezultat njegovog testa. Ali svi u toj bolnici htjeli su njegovu smrt upakovati, kao da je umro od koronavirusa. Ja na zu nisam htio pristati, niti sam htjeo takve papire potpisati. Doktori su se pretvorili u zvijeri – rekao nam je Fazla.

Fazlu je njegov rahmetli otac Sadik uveo u i muziku pjesmu, ein danas mu u BeCu porige njegove supruge i djece, najveću podrsku pruža njegov stariji i iskusniji Kolega Kemal Malovčić, a (RBSM-Radio)

Piše: B. ŠIŠIĆ

RBSM RADIO

error: Content is protected !!