PAS ih SPASIO da BUDU SPLJOŠTENI – 19 GODIŠNJI DJEČAK opisao DETALJE samo PAR SEKUNDI prije KATASTROFE

19-godišnji Ümit Aslanoğlu, koji živi u apartmanu Ikbal u okrugu Antakya, ustao je iz kreveta kada se njegov pas Suzi uznemirio i noću zalajao u hodnik.

Prema vijesti AA, Aslanoğlu, koji je osjetio prvi potres potresa za nekoliko sekundi, odmah je probudio brata. Aslanoğlu, čije su se tetka i majka probudile na zvukove koji su dolazili spolja, izašao je na balkon preko uništenih stvari u kući. U međuvremenu, Aslanoğlu, koji je vidio da su okolne zgrade uništene, skočio je sa balkona na gomile otpada kako bi izašao iz kuće.

USPJEŠNO JE SMJEŠTIO KUĆU SA SVOJOM MAJKOM I PSOM

 

 

Aslanoğlu, koji je uklonio tetku i brata sa balkona njihove srušene kuće, vratio se kući po majku i psa, uprkos nedavnom šoku. Aslanoğlu, koji je odveo svog psa, koji je bio zaglavljen u ormanu, odakle se i nalazio, uspeo je ponovo da izađe iz kuće sa majkom i psom.

Aslanoğlu, koji je u sigurnu zonu stigao prolazeći sa svojom porodicom kroz betonske gomile, koju je spasio od ruševina, proveo je prva 24 sata pod kišom izdržavajući svoju porodicu.

Drugog dana potresa, Aslanoğlu, koji je došao zajedno sa svojom bakom i djedom, koji su svojim sredstvima izašli iz ruševina, dovezen je u grad kopnom trećeg dana uz podršku svog brata. zakona u Trabzonu.

“JEDINI NAM LIJEK BIO JE SKAKANJE SA BALKONA”

Ümit Aslanoğlu, koji se nastanio u kući svoje tetke u trabzonskoj četvrti Akçaabat i kod sebe držao svog psa, rekao je za Anadolu Agency (AA) da su, kada su zakoračili na balkon, pali preko vrha zgrade preko puta.

U međuvremenu, Aslanoğlu je izjavio da su na njega pali majka, brat i tetka. „Tada je zgrada već pala na nas. Hrpe šuta su mi došle do pojasa. Gurnuo sam šut nekako, ustao sam. Naš jedini rješenje je bilo skočiti s balkona.”

Aslanoğlu je izjavio da je skočio pred balkon da pomogne svojoj porodici i nastavio:

“Onda sam skinuo tetku, brata. Pomagao nam je jedan čovjek. Baš kad je majka odlazila, dogodio se drugi zemljotres. Jako smo se tresli. Bio sam na gvožđu, nisam imao sigurnost. Zgrade su padale iza mene. Čovjek nas je napustio. ‘Ne mogu pomoći, izlazim, tvoja majka. Ostani.’ “Čekala sam da prođe trema. Moja majka je rekla: ‘Idi’. Rekao sam: ‘Neću ići, ili ćemo umrijeti ovdje zajedno ili otići zajedno.’ Rekoh.Posljednji zemljotres je popustio,a ja sam izveo svoju majku.Daj Boze vise ne nanosi toliki bol.Hvala Bogu da sam sa svojom porodicom,ali uspjela sam spasiti samo svoju porodicu.Osim toga izgubili smo sve ostale članovi naše porodice.”

“SAMO MI MOŽEMO SPASITI NAŠEG PSA, SAMO SEBE”

Tetka Sevinč Ajtekin je takođe rekla da su sve zgrade u njihovom komšiluku uništene nakon zemljotresa.

Navodeći da su morali da pređu preko gomila krhotina da bi došli do sigurne zone, Ajtekin je rekao da je skinuo čarape na noge i obuo ih mladoj povređenoj osobi.

Ističući da je zahvalna što je zajedno sa svojom djecom, baka Ümit Aytekin je rekla: “Hvala Bogu, djeco moja, moja žena je sa mnom, ali većina moje porodice je otišla. Hatay je gotov. Molim vas pomozite i onima koji su tamo, neka dišu kao mi. Preklinjem te.”

Dede Abdullah Aytekin je također izjavio da je svojih 5 kanarinca spasio ispod ruševina i ponio ih sa sobom.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/