PARADAJZ U OVOM SLUČAJU NIKAKO NE SMETE DA ČUVATE U FRIŽIDERU: Samo će se još VIŠE POKVARITI

Ako imate više zrelih paradajza, a nećete sve da ih iskoristite, ostavite ih da se osuše, uklonite im peteljke i zamrznite ih u posudi ili vrećici za zamrzivač

Evo kako da paradajz što duže zadrži svežinu.

Svi želimo da kupljeni paradajz bude što duže svež i sladak, bez obzira na to na koji način ga pripremate i uz koja jela. Kako bismo ovo postigli i njegovu svežinu zadržali što duže važan je način njegovog čuvanja.

Kako se čuva paradajz? Ako paradajz još nije zreo, najbolje je da ga čuvate na nekoliko dana dok ne postane zreo, a onda ga pripremati. Zreli paradajz može da ostane svež u frižideru oko dve nedelje.

Paradajz možemo da čuvamo u frižideru, ali važno je da uzmemo u obzir zrelost paradajza. Hlađenje prekida proces zrenja. Ako stavite nezreli paradajz u frižider, ostaće takav. U slučaju da ste kupili prezreli paradajz, obavezno ga stavite u frižider da se uspori kvarenje.

Zamrzavanje paradajza Ako imate više zrelih paradajza, a nećete sve da ih iskoristite, ostavite ih da se osuše, uklonite im peteljke i zamrznite ih u posudi ili vrećici za zamrzivač. Kada budete želeli da ih pojedete samo stavite smrznuti paradajz u posudu sa mlakom vodom. Nakon nekoliko minuta u vodi, lako ćete moći da skinete koru. U tom slučaju najbolji je za kuvana jela kao sos.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin