OVO SU NOVI STRAVIČNI DETALJI SMRTI MALE VANJE: Oglasilo se tužilaštvo o ubistvu devojčice u Severnoj Makedoniji

0

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju podnelo je danas Osnovnom krivičnom sudu optužnicu protiv četiri lica, a u slučaju ubistva male Vanje Gorčevski iz Skoplja i Panča Žežovskog iz Velesa.

 

 

Kako se navodi, tri osobe se gone ya – krivično delo ubistvo iz čl.123 stav 2 tačka 1 i tačka 7 v. sa čl.22 KZ i jedno krivično delo – Ubistvo iz čl.123 stav 2 tačka 1 i tačka 4 v. sa čl. 22 KZ i dve kazne iz čl. 123 st. 3 KZ.

Gone se i za krivično delo – otmica iz čl.141 stav 2 k.v. sa stavom 1 k.v. sa čl.22 KZ i jedno krivično delo – otmica iz čl.141 st.v. sa čl.22 Krivičnog zakonika.

 

Tužilaštvo je potom otkrilo nove detalje o ubistvu devojčice iz Skoplja.

 

“Kao saizvršioci, zajedno sa još jednim osumnjičenim za koje je u toku istraga za ista krivična dela, planirali su otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske kako bi člana njene uže porodice prinudili da da novac za otkup.

 

Oni su 22. novembra 2023. godine u Velesu zajednički oteli povređenog Panča Žežovskog, sa namerom da ga nateraju da im ustupi svoje vozilo marke “sitroen” kako bi njime oteli dete u Skoplju.

 

Okrivljeni su otišli ​​do kuće oštećenog, fizički ga savladali i vezali, zatim stavili u gepek i uputili se na mesto zvano „Rudnik“ u okolini Velesa, gde su iz sebičnosti i na svirep način namerno lišili života vatrenim oružjem – pištoljem kalibra 9 mm”, navodi se u optužnici.

 

Navodi se i da su dana 27. novembra 2023. godine okrivljeni i osumnjičeni, uz pomoć četvrtooptuženog, oteli devojčicu u ulazu zgrade u Ulici Naum Naumovski Borče u Skoplju.

 

Vanja Gorčevska

“Nakon što je ranije optuženi otac deteta, preko prvoosumnjičenog, dao instrukcije o vremenu kada će devojčica izaći samo da bi krenula u školu, troje sada optuženih je došlo do ulaza zgrade u kojoj je živelo dete. Šrafcigerom su otvorili vrata od ulaza zgrade, a kada je devojčica izašla iz lifta, uhvatili su je, savladali i vezali, preteći joj da ne vrišti jer će pucati. Stavili su je u vreću za spavanje sa otvorenim rajsferšlusom i odvezli automobilom kod mesta zvanog „Dupki“, u selu Brazda”, navodi se u optužnici.

 

“Tu su, na svirep način, maloletnicu namerno lišili života, tako što joj je prvoosumnjičeni hicem iz pištolja kalibra 9 mm zadao prostrelnu ranu, a okrivljeni su telo zakopali u prethodno iskopanu rupu”, dodaje se.

 

Kako se ističe, zatim su u njivi pored zemljanog puta, u ataru sela Brazda, zapalili automobil “sitroen” veleških registarskih oznaka, za koji su koristili benzin u kanti koju je nabavio jedan od okrivljenih.

 

“Otac devojčice pomogao im je da ostvare njihov plan i on se tereti za pomaganje u krivičnom delu – otmicu iz čl.141 st.v. sa stavom 1 k.v. sa čl.24 KZ”, dodaje se.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:        INSTAGRAMU             I          FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *