“Ovo su nam poslednji dani, pa i SATI”: Ukrajinski komandant se POTRESNOM porukom obratio svetu (VIDEO)

Sergej Volina, komandant ukrajinskih marinaca koji se bore u poslednjem uporištu Mariupolja rekao je da su njegove snage „možda suočene sa našim poslednjim danima, ako ne i satima“ i apelovao na izvlačenje u video poruci objavljenoj na njegovom Fejsbuk nalogu rano u sredu ujutru.

– Neprijatelj nas brojčano nadmašuje 10 prema jedan – rekao je Sergej Volina iz 36. odvojene brigade marinaca dok se skrivao u opkoljenoj fabrici Azovstal, ogromnoj fabrici sa podzemnim tunelima u kojoj su ukrajinski borci opkloljeni ruskim snagama.

– Verovatno se suočavamo sa poslednjim danima, ako ne i satima. Neprijatelj nas brojčano nadmašuje 10 prema jedan. Apelujemo i molimo sve svetske lidere da nam pomognu. Tražimo od njih da iskoriste proceduru izvlačenja i odvedu nas na teritoriju treće države – rekao je Volina.

Veruje se da su se ruske snage postepeno ušle u grad dok su ukrajinski borci držali položaj u fabrici Azovstal.

 

Volina je rekao da su Rusi imali “prednost u vazduhu, u artiljeriji, u svojim snagama na kopnu, u opremi i u tenkovima“.

– Mi branimo samo jedan objekat – fabriku Azovstal – gde pored vojnog osoblja ima i civila koji su stradali u ovom ratu – dodao je on.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin