OVO je SUPRUGA našeg POLITIČARA o kojoj SVI PRIČAJU mlađa OD NJEGA 36 GODINA, mama je NAPUSTILA a sa 4 GODINE jedva SPASILA ŽIVU GLAVU

Političar Predrag Marković ne voli previše da priča o privatnom životu. O njegovom prvom braku skoro da se ništa i ne zna, osim da ima sina. Ali koliko godina ima sin Predraga Markovića, javnosti nije poznato.

Međutim, njegova druga žena, Vesna ne krije svoj privatni život, što nam je dalo uvid u njihov brak, ali i kako su se upoznali.

Iako je podelio nekoliko fotografija sa suprugom, Predrag Marković je za novine o njoj izjavio samo ovo:

“Kao ministar kulture 2012. potpisao sam sporazum o povratku kulturnih dobara u Hrvatsku, a 2015. ispostavilo se da sam najvrednije zadržao za sebe.”

Ko je Vesna Marković?

Iako je imala nepune četiri godine, Vesna Marković dobro pamti kad su joj iz ruku oteli medu Srećka, pamti jauke majki, traktor i kolonu… Iako danas živi u Beogradu i redovan je gost svih događaja na Belom dvoru, Markovićeva nije zaboravila Baniju i kako je došla u Srbiju.

Kod Vesne je sve počelo s ratom. Majka, praktično još devojčica od 17 leta, na svet je donosi novembra 1991. Otac Vasa, Krajišnik, na položajima je, gde bi drugde. Mlada majka ne može sve da podnese, odlazi. Srešće je Vesna tek 17 godina kasnije. A kad se prvi put probudi u majčinom zagrljaju, biće već udata žena, i biće to u Beču. Ipak, ne ljuti se. Majka joj je dala život i dve polusestre. A podigla ju je baka Milja.

Bajkica, kako je zove, najvažnija žena u njenom životu. Žena čiji je rođendan 4. avgusta, na taj strašni dan kada su pokupili samo dokumenta i najnužnije i seli na traktor. Dan kada je devojčica od četiri godine s babom i dedom krenula u nepoznato. I dan kada će, tri godine kasnije, u Srbiji pokopati dedu Kuzmana, onog što ju je ljuljao u krilu pod orahom rodne Banije, onog što je 17 dana vozio traktor od Gradca kraj Gline do Donjeg Crniljeva pored Koceljeve.

“Kažu da prve događaje pamtimo tek u petoj godini života, „Oluja“ je onaj izuzetak koji potvrđuje pravilo. Tih 17 dana obeležile su suze, granate, jauci majki koje su gubile i tek rođenu decu na prikolici. Gađanje i presecanje kolone, bolest, glad, strah… Koga da krivim što i danas sanjam kako mi iz ruku otimaju medu Srećka! Što se budim okupana znojem zbog scena iz kolone! Koga za bakine suze koje je lila jer nismo znali šta je s tatom dok nismo stigli u Šimanovce,” priča za Vesna.

Hapšenje oca

Da nijedna nevolja ne ide sama, pokazalo se dvadesetak dana po dolasku u Srbiju. U cik zore, kako kaže, oca Vasu srpska policija hapsi i odvodi u Erdut.

“Tamo ga zlostavljaju, ranjavaju, vređaju. Ipak uspeva, izmaltretiran do neprepoznatljivosti, da pobegne. Posle toga, moj otac nikada više nije bio isti,” priča Vesna.

„Oluju“, ipak, pamti i po nečem lepom – rodio joj se brat od tetke Predrag. A jedan drugi Predrag će, 20 godina kasnije, postati centar Vesninog života – Predrag Marković, poznati političar, član Krunskog saveta.

Devojčica s Banije

Predrag je moj životni saputnik, moja najveća podrška u životnim olujama,” kaže Vesna, koja ne haje što novinske stupce pune pričama kako je muž 36 godina stariji od nje.

Vesna je završila ekonomiju, radi na radiju, uživa s Predragom, ali je i često na okupljanjima Banijaca i Krajišnika. U dvorište rodne kuće kročila je 2012, prvi put posle „Oluje“.

“Nikada neću zaboraviti da sam devojčica s Banije koja je došla na traktoru u koloni i kad budem imala decu, uvek ću im govoriti da je i Banija njihov dom, kao što je danas Srbija moj dom,” kaže Vesna.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin