Connect with us

Kućni Ljubimci

OVO je PAS koji je SLIJEP I GLUH ali ZATO ima JEDNU SUPER MOĆ – njegova priča JE OBIŠLA SVIJET

Published

on

Život nije uvijek bio ljubazan prema Šeriju, ali nije dozvolio da ga to učini ciničnim ili neljubaznim.

Umjesto toga, ovo slatko štene odlučilo je postati izvor sigurnosti i utjehe za druge udomljene životinje.

Sherio predobro zna koliko strašno može biti doći u novi dom; iako Sherio sada ima topao dom pun ljubavi, to nije uvijek bio slučaj.

Sherio nije samo gluh, već je i djelimično slijep i kao rezultat toga, imao je teškoća da pronađe vječni dom.

Živio je u 2 prihvatilišta, 12 hraniteljskih domova i čak je četiri puta bio usvojen da bi svaki put bio vraćen.

Sherio’s Shenanigans
Ali na kraju je upoznao Sheryl Smith i u njoj je konačno pronašao nekoga ko je bio spreman da ga voli takvog kakav jeste – invaliditet i sve ostalo.

Smith je već imala povijest brige o životinjama kojima je potrebna i kada je upoznala Sheria znala je da ga mora usvojiti.

 

 

Sherio’s Shenanigans
Sherio je tako sretan što je konačno pronašao porodicu koja ga voli, a otkako ga je Smith usvojio, odlučan je da širi radost i “prenese je naprijed”.

Sherio daje sve od sebe da pomogne svim životinjama koje Smith pristane odvesti kući i udomiti.

Sherio’s Shenanigans
Sherio čini sve što je u njegovoj moći kako bi se životinje koje su u potrebi osjećale sigurno i voljeno.

Daje ih ohrabrujućim lizanjima i poljupcima i pokušava da im bude izvor utjehe.

Sherio’s Shenanigans
U intervjuu za Dodo, Smith je rekao:

”Odmah nakon njegovog spašavanja spasio sam trudnu psu koja je bila previše bolesna da bi brinula o svojim štencima, pa se [Sherio] popeo s njima i počeo ih čistiti. On je to radio sa svakim spasenjem koje ja prihvatim. On će samo strpljivo sjediti sa divljim mačkama/mačićima i tako se čvrsto povezuje s njima da mu vjeruju prije nego meni.”

Sherio’s Shenanigans
Logično je da Sherio toliko brine o životinjama kojima pomaže u udomljavanju; na kraju krajeva, bio je u istoj situaciji. Mnogo puta. Previše puta.

Iako je Sherio zdrav i zdrav u svom novom, stalnom domu, on se i dalje bori sa tjeskobom odvajanja koja je rezultat njegove prošlosti.

Sherio’s Shenanigans
Smith je objasnio Dodou da “još dan danas plače u autu jer misli da ga ostavljaju negdje drugdje.”

Ali Smith i njena porodica i čine sve što mogu da povećaju njegovo samopouzdanje.

Sherio’s Shenanigans
U međuvremenu, Sherio je postao veliki izvor snage za mnoge životinje kojima je potrebna.

Nedavno je Smith uzeo divljeg mačića po imenu Tiny Tolley, kojem je očajnički potrebna njega.

Sherio’s Shenanigans
Maleno mače bilo je bolesno i mršavo i ne bi preživjelo da ju nije Smith primio i njegovao kako bi se vratila zdrava.

Sherio je, naravno, učinio svoje i vjerno ostao uz mačkicu dok je ona postajala jača i zdravija.

 

Sherio’s Shenanigans
Jednom kada je Tiny Tolley bio dovoljno jak da istraži kuću, čak joj je dao nekoliko velikih, mokrih, psećih poljubaca.

Iako su poljupci možda bili cijenjeni, a možda i ne, njegova ljubav i društvo su definitivno bili.

Sherio’s Shenanigans
Sherio je uspio iskoristiti svoja iskustva za nešto pozitivno umjesto da dopusti da mu prošla tuga ukalja novi život.

Iako se još uvijek bori sa anksioznošću, njegova ljubav i saosjećanje blistaju jače i poboljšavaju živote svake životinje koja mu se nađe na putu.

Tako smo ponosni na ovog dobrog dečka i srećni smo što je konačno dobio prelepu porodicu koja će ga uvek podsećati da je on siguran, voljen i da ima stalno mesto u njihovim srcima i domu.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Kućni Ljubimci

RUŽU (37) Lizao MAČAK u NEZGODNOJ POZI – Svekrva kad JE UŠLA U SOBU od PRIZORA se ZAMALO nije ONESVESTILA

Published

on

Jedna ljubiteljka životinja je opisala svoj susret sa mačkom, kada je ušla u sobu vidjela je snahu kako joj mačak liže bradu, i oduševila se prizorom. Upitala je poznavaoce životinje zašto mačke ližu svoje vlasnike…

Odgovori na ovo pitanje mogu da budu i dobri i loši, pa je zato najbolje da saznate šta sve može da uzrokuje takvo ponašanje, a onda da pokušate to da zaustavite. Naravno, ako vam takva vrsta ponašanja uopšte smeta.

Socijalno zbližavanje
Da bi se razumelo ovakvo ponašanje mačaka, trebalo bi imati u vidu da se mačići međusobno ližu, da ih liže njihova majka, a kada odrastu ‒ ako se mačke dobro slažu, jedna može dozvoliti drugoj da je liže. Često im takvo ponašanje omogućava da dopru do nedostupnih delova tela, poput vrha glave ili unutrašnjosti ušiju. Zbog toga je međusobno lizanje i vrlo praktično, ne računajući socijalni momenat. Uz sve to, razmena mirisa kroz ovu vrstu gruminga pojačava vezu između mačaka.

Kompliment
Kada vas mačka „okupa” jezikom, to znači da se ona oseća potpuno sigurno u vašem prisustvu. Vi ste pravi član njene familije (čopora) i ona vas zato čisti jezikom kao što je nju čistila njena majka kada je bila mače.

Anksioznost
Ponekad odgovor na pitanje „Zašto me mačka liže?” nije tako pozitivan. Ljubimci mogu da budu toliko pod stresom da počnu da opsesivno-kompulsivno ližu. Jedna retka bolest zove se sindrom mačje hiperestezije i postoji nekoliko teorija šta je izaziva, ali niko ne zna pouzdano. Uglavnom, mačke koje se previše ližu pokušavaju da se uteše jer su pod stresom iz nekog razloga. Po istom principu mogu da ližu kesu, deo nameštaja ili vašu kožu.

Hrapavi jezik
Ako ste se pitali zašto je jezik mačke tako hrapav, to je zbog papila, malih kukica koje su okrenute ka zadnjem delu usta. One su sazdane od keratina, istog onog materijala koji čini mačje šape. Papile pomažu mački da skine meso s kostiju. Ali se i tokom gruminga ponašaju kao četka koja skida otpale dlake i prljavštinu.

 

Odvlačenje pažnje
Naučite znake koje vam mačka šalje pre nego što počne da vas liže, pa pokušajte da je preduhitrite i da joj odvučete pažnju nekom igračkom. Koji god da je njen omiljeni način igranja, reagujte pre nego što počne da vas „kupa”. Tako će se možda s vremenom smanjiti intenzitet lizanja.

Antistres
Zdravo igranje je uvek dobro za vašu mačku. Istovremeno održava njenu kondiciju, sprečava da se ona ugoji, ali i pojačava vezu između vlasnika i ljubimca. U slučaju kada je lizanje uzrokovano nekom vrstom stresa, ovo može mnogo da pomogne. Imajte na umu da se tokom igranja oslobađaju hemikalije koje pomažu vašoj mački da se opusti i da ima osećaj da je na sigurnom.

Strpljenje
Nije lako obuzdati mačji poriv za lizanjem, koji je duboko usađen u njen DNK. Zapamtite samo da morate da budete nežni i da izbegavate vikanje ili burne fizičke reakcije poput odgurivanja, bacanja ili, ne daj bože, udaranja.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

Kućni Ljubimci

MAČKA nertikulisano SKAKALA VLASNICI po GRUDIMA u 4 i 30 UJUTRU kada je ŽENA vidjela ŠTA SE DOGAĆA noge JOJ SE ODUZELE

Published

on

Mačka Bili probudila je svoju vlasnicu u 4:30 ujutro skočivši joj na grudi, a ona je bila šokirana kada je doživela neobične simptome koji su ukazivali na srčani udar.

Mačka iz Engleske hvaljena je kao heroj nakon što je spasio život svojoj vlasnici tako što joj je šapnuo po grudima da bi je probudio nakon srčanog udara.

Sem Felsted, iz Notingema, spavala je kada ju je njen sedmogodišnji mačak Bili probudio u 4.30 ujutro. Shvatila je da ne može da se pomeri, da oseća prodoran bol i da ne može da se okrene na desnu stranu.

Lekari su joj rekli da je imala srčani udar u snu i veruje da joj je Bili spasao život.

– Bio sam malo šokiran. Otišao sam u krevet i osećao se dobro. Bio sam ujednačen sa psima, nisam se osećao bolesno, niti sam imao bol. Odjednom sam se probudila u ranim jutarnjim satima oblivena znojem i nisam mogla da se pomerim – rekla je žena za Dejli mejl.

Mačka joj je stajala na grudima i tapšala je

Ona je dodala da joj je Bili stao na grudi i tapšao je, dok joj je on mjaukao direktno u uvo.

– On to inače ne radi, spava po ceo dan i noć, to mu je život. Ne bi me ostavio – priseća se vlasnica ljubimca.

Sem je rekla da njen alarm nije trebalo da se upali još dva sata.

– Nikada me nije probudio do prethodne noći, nikada me ne uznemirava. Ne budi me ni za hranu. Moja majka je takođe bila prilično šokirana. Rekao sam joj da me je probudio, a ona je bila još više šokirana. Nikada nisam čuo da mačke to rade. Ionako mi je drago što me je probudio. Ko zna da li bih ikada ustao bez njega, moglo je i gore da se završi – rekao je Sem.

Začepljene arterije su izazvale srčani udar

Lekari su rekli da su joj arterije blokirane, što je izazvalo srčani udar. Kada je Sem došao kući nakon što je proveo tri dana u bolnici, Biliju nije smetalo.

– Potpuno me je ignorisao. Sada je isti kao i pre, samo se trudim da mu pružim malo više ljubavi – rekla je ona.

Stručnjak za ponašanje mačaka Lusi Hojl rekla je za Bi-Bi-Si da je Bili možda primetio fiziološke promene ili promene ponašanja kod svog vlasnika, zbog čega je bio nervozan.

– Može biti da je to što je skočio na nju i mjaukao znak njegove uznemirenosti. Verujem da joj je verovatno spasao život, jer joj je to omogućilo da dobije lekarsku pomoć, ali ne bih rekao da je to namerno uradio. On je reagovao na situaciju – rekla je ona.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

 

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

Kućni Ljubimci

ŽENU Lizao MAČAK u NEZGODNOJ POZI – Svekrva kad JE UŠLA U SOBU od PRIZORA zaboravila I IME i PREZIME

Published

on

Jedna ljubiteljka životinja je opisala svoj susret sa mačkom, kada je ušla u sobu vidjela je snahu kako joj mačak liže bradu, i oduševila se prizorom. Upitala je poznavaoce životinje zašto mačke ližu svoje vlasnike…

Odgovori na ovo pitanje mogu da budu i dobri i loši, pa je zato najbolje da saznate šta sve može da uzrokuje takvo ponašanje, a onda da pokušate to da zaustavite. Naravno, ako vam takva vrsta ponašanja uopšte smeta.

Socijalno zbližavanje
Da bi se razumelo ovakvo ponašanje mačaka, trebalo bi imati u vidu da se mačići međusobno ližu, da ih liže njihova majka, a kada odrastu ‒ ako se mačke dobro slažu, jedna može dozvoliti drugoj da je liže. Često im takvo ponašanje omogućava da dopru do nedostupnih delova tela, poput vrha glave ili unutrašnjosti ušiju. Zbog toga je međusobno lizanje i vrlo praktično, ne računajući socijalni momenat. Uz sve to, razmena mirisa kroz ovu vrstu gruminga pojačava vezu između mačaka.

Kompliment
Kada vas mačka „okupa” jezikom, to znači da se ona oseća potpuno sigurno u vašem prisustvu. Vi ste pravi član njene familije (čopora) i ona vas zato čisti jezikom kao što je nju čistila njena majka kada je bila mače.

Anksioznost
Ponekad odgovor na pitanje „Zašto me mačka liže?” nije tako pozitivan. Ljubimci mogu da budu toliko pod stresom da počnu da opsesivno-kompulsivno ližu. Jedna retka bolest zove se sindrom mačje hiperestezije i postoji nekoliko teorija šta je izaziva, ali niko ne zna pouzdano. Uglavnom, mačke koje se previše ližu pokušavaju da se uteše jer su pod stresom iz nekog razloga. Po istom principu mogu da ližu kesu, deo nameštaja ili vašu kožu.

Hrapavi jezik
Ako ste se pitali zašto je jezik mačke tako hrapav, to je zbog papila, malih kukica koje su okrenute ka zadnjem delu usta. One su sazdane od keratina, istog onog materijala koji čini mačje šape. Papile pomažu mački da skine meso s kostiju. Ali se i tokom gruminga ponašaju kao četka koja skida otpale dlake i prljavštinu.

 

Odvlačenje pažnje
Naučite znake koje vam mačka šalje pre nego što počne da vas liže, pa pokušajte da je preduhitrite i da joj odvučete pažnju nekom igračkom. Koji god da je njen omiljeni način igranja, reagujte pre nego što počne da vas „kupa”. Tako će se možda s vremenom smanjiti intenzitet lizanja.

Antistres
Zdravo igranje je uvek dobro za vašu mačku. Istovremeno održava njenu kondiciju, sprečava da se ona ugoji, ali i pojačava vezu između vlasnika i ljubimca. U slučaju kada je lizanje uzrokovano nekom vrstom stresa, ovo može mnogo da pomogne. Imajte na umu da se tokom igranja oslobađaju hemikalije koje pomažu vašoj mački da se opusti i da ima osećaj da je na sigurnom.

Strpljenje
Nije lako obuzdati mačji poriv za lizanjem, koji je duboko usađen u njen DNK. Zapamtite samo da morate da budete nežni i da izbegavate vikanje ili burne fizičke reakcije poput odgurivanja, bacanja ili, ne daj bože, udaranja.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala