OVO je najstarija TITOVA FOTOGRAFIJA – Uhvaćen u NEZGODNOM izdanju, pa ubrzo nakon toga OSTAO BEZ POSLA

O Josipu Brozu Titu i danas, decenijama posle njegove smrti, kruže razne priče i glasine. Menja se mesto njegovog rođenja, govori se različitim zanimanjima, a i o tome šta je radio pre nego što se pojavio na istorijskoj sceni kao vođa partizana u Drugom svetskom ratu, samo se nagađa.

O Titovim aktivnostima u najranijoj mladosti veoma malo se zvanično zna. U njegovoj biografiji piše da se 1911. godine zaposlio u fabrici “Titan” u Kamniku. Upravo u ovom slovenačkom gradu nastala je fotografija za koju se danas veruje da je najstarija fotografija Josipa Broza Tita.

Reč je o grupnoj slici radnika koju je za vreme pauze fotografisao Čeh po imenu Jinčik koji je takođe radio u fabrici kao alatničar.

Manje od godinu dana nakon rada na ovom mestu, fabrika je otišla u stečaj, a Josip Broz je ostao bez posla. Radnicima je bilo savetovano da krenu u Češku i tamo okušaju sreću, a Tito je bio u grupi koja je pošla. Od 1911. do 1913. radio je u fabrikama u Austrougarskoj i Nemačkoj.

Istorijska fotografija prvi put je objavljena u magazinu “Duga” 1975. godine i predstavljana kao najstarija uspomena tadašnjeg maršala SFRJ. On se na ovoj fotografiji nalazi u poslednjem redu, vidi mu se samo glava i obeležen je crnom mrljom iznad.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin