Ovo je Marko samohrani otac troje male djece: MAJKA IH JE NAPUSTILA UOČI NOVE GODINE, ALI JA IH NIKADA NEĆU IZDATI

0

Postoje ljudi oko nas koji svoju muku i tugu nose ćuteći, ne žaleći se i ne opterećujući nikog svojim problemima. Takve ljude najčešće ne primjećujemo ili zatvaramo oči pred njihovom mukom, kaže Branko Stanković, autor TV emisije Kvadratura kruga koji ovakve i slične priče bilježi godinama.

 

 

Jedna od takvih jeste i životna priča mladog tate Marka Ljubovića iz Titela. Marko je jedan od onih koji u sebi nosi sav teret koji mu je život natovario na leđa. Odnedavno sam podiže troje djece koju pokušava da prehrani odlazeći u nadnicu, od čega mjesečno može da zaradim kako kaže, da se prehrane. Za njega zasad stalnog posla nije bilo iako ga je tražio pa se sam snalazi kako zna i umije.

 

Sve što je stekao, stekao je svojim rukama jer osim njih i svog konja drugo nema ništa… Tako se prehranjuju.
Dok sve to stidljivo priča, pored njega na krevetu sjede njegovo troje djece – najstariji sinčić, mlađa kćerkica, i treća, najmanja, mjezimica u njegovom naručju.

 

 

Nijedan posao ne odbija, milostinju ne traži, a s konjem izvlači drva, radi, tovari, pretjeruje šta god kome treba i šta god ko zatraži.

 

O tome svjedoči i Markova komšinica, tetka Staka, koja za mladog oca ima samo riječi hvale: vrijedan, radan, pošten, nikad ne kasni, uvijek tačan i preponosan da uzme pomoć čak kad mu je i drugi otvoreno nude. A koliko naplaćuje?

 

 

Koliko ko da, tako veli gospa Staka kojoj se našao nekoliko puta od pomoći, posebno otkad joj je muž umro pa od težih poslova ne može sve sama.

 

 

“Svaki posao prihvata, ide u šumu, radi, kad mu nešto ponudim, njemu je prosto neprijatno da uzme čak i kad mu treba”, priča Staka.

 

 

Marko kaže da dvoje starijih idu u vrtić a on brine o najmanjoj, a pomaže mu i sestričina da ih malo pričuva kad on mora u nadnicu, da odradi neki posao i zaradi.

 

 

“Oni su mi podrška, snaga i volja da se borim za njih…”, kaže Marko čija su djeca umivena, dotjerana, lijepo obučena…

 

Znaju da je mama otišla…

 

“Mama je otišla kod djeda”, kažu dvoje starijih uglas dok najmanja uživa u tatinom naručju. A kada su stigli i pokloni, nastala je velika radost. Marko nije mogao da vjeruje kad su uz poklone stigla i pakovanja brašna, ulja, svega što jednoj kući treba da prezimi zimu.

 

 

„Ja sam htio djecu i za svoju djecu moram da se borim kako umem i znam… Sve što sam stekao, stekao sam sam… Do sada mi niko nije pružio ruku pomoći a iskreno nisam ni od koga ništa ni tražio, navikao sam da sve sam u životu zaradim i steknem svojim radom…

 

 

Nisam navikao da išta od ikog tražim”, započinje priču mladi Marko, samohrani otac troje mališana, s kojima je ostao sam otkad ga je njihova majka napustila prije oko mjesec dana, uoči Nove godine. (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:        INSTAGRAMU        I        FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *