Ovo je bio znak da srce ne pumpa KRV: Doktorka OTKRILA šta je moglo da nagovesti kraljičinu SMRT

Engleska kraljica Elizabeta Druga preminula je u 96. godini, nakon što je bila pod medicinskim nadzorom u njenom zamku Balmoral u Škotskoj. Vest je potvrdila kraljevska porodica na Tviteru.

Doktorka Deb Koen-Džon ukazala je na kraljičin izgled kada je pre samo tri dana bila u javnosti kako bi imenovala novog premijera. Prema njenim rečima, fotografije ruku kraljice Elizabete ukazuju na to da ona nije bila dobro zdravlja odnosno, da je imala problem sa cirkulacijom, koja je mogla da izazove sužavanje, blokiranje ili grčenje krvnih sudova.

– To obično rezultira srčanom insuficijencijom. Ako je vaša periferna cirkulacija tako loša, organi ne dobijaju dovoljno krvi – rekla je dr Deb Koen-Džon.

Neki od dobro poznatih simptoma uključuju povremeni bol, koji se može manifestovati kao grčevi ili zamor mišića, “hladnoća” zahvaćenog dela tela i utrnulost. Ruke pokojne kraljice bile su “pegave”, što se dešava kada srce više nije u stanju da efikasno pumpa krv.

Krvni pritisak polako opada i protok krvi kroz telo se usporava, zbog čega ekstremiteti postaju hladni na dodir. Ne postoji način da se sa sigurnošću zna koliko je dugo kraljica imala ovaj problem, pošto u poslednje vreme nije bila mnogo u javnosti, a i često je nosila rukavice.

– Malo pogrbljen izgled možemo pripisati njenim godinama i osteoporozi – zaključila je dr Deb, a prenosi Daily Mail.

Šta je periferna vaskularna bolest?

Periferna vaskularna bolest obuhvata sve akutne ili hronične poremećaje u snabdevanju krvlju izvan srca i mozga uzrokovane opstrukcijom velikih arterija u vratu, trbuhu, rukama i nogama. Perifernu vaskularnu bolest mogu izazvati ateroskleroza, zapaljenjski procesi u zidu arterija i embolusi ili krvni ugrušci unutar krvnog suda praćeni suženjem ili začepljenjem lumena arterija.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin