Ovo je avion koji je vraćen za Beograd zbog dojave o BOMBI: Specijalci pretražuju letelicu (FOTO)

Kako se saznaje, tokom leta JU-652 od Beograda do Moskve koji je poleteo u 14.15, na aerodrom Nikola Tesla stigao je mejl da je u letelici eksplozivna naprava.

Obaveštena je posada i avion se istog trenutka okrenuo i vratio za Beograd.

U 14.48 minuta sleteo je na poziciju 3.000 koja je predviđena za vanredne situacije. U avionu je ukupno bilo 209 putnika i članova posade.

Foto: printscreen

Oni su evakuisani, a u toku je pregled koji obavlja Specijalna antiteroristička jedinica sa psima.

Zvanično saopštenje MUP-a

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom.

Naime, brzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom „Nikola Tesla“ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava. U skladu sa procedurama o bezbednosti vazdušnog saobraćaja naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom.

Odmah po sletanju aviona pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice evakuisali su sve putnike. U toku je kontradiverzioni pregled aviona.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)