“OVAKO SE NE POKLANJA! ŠTA JE OVO?!” Aleksandri je učiteljica VRATILA POKLON za 8. mart jer nije bio upakovan: Danas je ona za katedrom i IMA SAMO JEDNU ŽELJU!

Objava Aleksandre Videnović, učiteljice u OŠ “Dragojlo Dudić” u Beogradu u kome opisuje zašto ne voli 8. mart i grozi se vajber grupa privukla je ogormnu pažnju javnosti.

Sećanje na ovaj praznik mladu učiljicu vodi u detinjstvo i neprijatno iskustvo koje je doživela želeći da svojoj učiteljici pokloni nešto od srca.

– Zašto ne volim 8. mart i groznim se viber grupa? Da se vratimo u devedeset i neku…drugi razred – počinje svoju priču učiteljica Aleksandra.

“Tada nije bilo ni telefona, ni osmomartovskih viber grupa, nego su se mame u školskom dvorištu domunđavale i organizovale, sve sem moje i još nekoliko “izopačenih” primeraka, koje su radile od jutra do mraka kako bi pregurale inflaciju koja je gutala sve iz minuta u minut.

Sećam se da mi je uvek govorila da učiteljici nacrtam ili napišem nešto od srca i to joj poklonim. Uradim ja tako, ali tog 8. marta svi su ispred škole držali neki poklon: cveće, bombonjeru, stonu lampu, knjigu… Svi, sem mene koja sam svoju čestitku pažljivo spakovala u korice udžbenika da je ne izgužvam.

Znam da mi je mama svakog dana davala novac da kupim užinu. Uvek dovoljno za pekmezaru, kiflu, štapić ili nešto slično. Rešim ja da taj novac i sav onaj kusur od prethodnih užina iskoristim da kupim bilo kakav poklon. Bilo je dovoljno za masnu mono senku u nekoj zelenoj boji.

Kupih je… Uđosmo u učionicu i svi poređaše svoje lepo upakovane poklone na katedru. Stavim i ja svoj. Divila se Natalija (bog da joj dušu prosti) svim poklonima, zahvaljivala se, a onda je došao red na moj. Promenila je izraz lica… – priseća se Aleksandra.

Usledilo je pitanje “čije je ovo”, a kada je odgovorila da je njeno, dobila je opasku da “Poklon mora da bude upakovan! Ovako se ne poklanja! Šta je ovo?”

– Čestitku joj nikad nisam dala, po izlasku iz škole sam je bacila – priše Aleksandra.

Danas, kada se ona nalazi na Natalijinom mestu i sedi sa druge strane katedre, kaže da ne očekuje lepo upakovane poklone, već je sasvim dovoljna čestitka i dečji osmeh.

– Ne zato što ih ne volim, već zato što ne volim poklone koje kupuju mame, koje se (pojedine) zbog istih raspravljaju po viber grupama. Da li da učiteljicama ili vaspitačicama uzmu vaučer, tašnu, torbu, psa, zeca, auto, stan… Dovoljna je čestitka i dečji osmeh, ništa više da bi ova Natalija bila srećna – kaže Aleksandra.

Učiteljica Aleksandra godinama se bavi humanitarnim radom, organizuje humanitarne bazare i licitacije i kaže da za nju nema većeg poklona, nego kad neko dete ode na lečenje.

Učiteljica Aleksandra Vidanović sa  Vasilijem Milunovićem, za koga je organizovala humanitarne bazare i licitacije
Učiteljica Aleksandra Vidanović sa Vasilijem Milunovićem, za koga je organizovala humanitarne bazare i licitacije

– Umesto vaučera za neku drogeriju, bolji je vaučer kojim bi se omogućilo lečenje nekog deteta, a mnogo ih je! Srećan 8. mart! – zaključuje ova plemenita žena, koja nas sve podseća na suštinu darivanja i beskrajnu vrednost poklona u ljubavi i humanosti.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *