OVAKO JE JOVANKA REAGOVALA KAD JE ČULA DA JE TITO UMRO : Njena sestra otkrila dugo skrivane TAJNE!

– Ja sam sela u kola, otišla kod Jovanke i celo vreme je to nešto iz mene izbijalo. To nije bio plač, nego neki zvuci. Ušla sam sa terase kod nje – priseća se Nada.

U dokumentarno – igranoj seriji “Jovanka Broz i tajne službe” Jovankina sestra Nada Budisavljević ispričala je brojne nepoznate detalje iz života Jovanke i Tita pa i kako je u Užičkoj 16 izgledao 4. maj 1980. godine.

– Našla sam je, zagrlile smo se, plakale, tako… Onda mi je rekla da je pre nego što su saopštili na vestima došao neki Dragosavac, zagrebački političar, samo je ušao na vrata, rekao joj “Tito je umro”, okrenuo se i izašao – kroz suze je ispričala Nada.

– Jedino Indira Gandi i Sirimavo Bandaranaike nisu poverovali zvaničnoj verziji da Jovanka ne želi nikog da primi. One su došle kod nje da joj izjave saučešće. U kući u kojoj pre nije bilo nikoga i ničega odjednom su se stvorili konobari, čaj, kolači, sekretari, prevodioci i slično – objasnila je Jovankina sestra u pomenutom ostvarenju.Između ostalog, Nada je objasnila da su se Jovanka i ona o zdravstvenom stanju Tita koji se lečio u Ljubljani informisale na dva načina.

– Nas dve smo pratile tu njegovu bolest i biltene preko televizije. Iz novina smo saznavale zdravstveno stanje. Očajavale smo jedna i druga. Tito za mene je bio zamena za oca. Njegova bolest i gubitak je isto mene bolno dirala kao i Jovanku, mada ne baš toliko, ali sam isto tako strašno preživljavala. I za nju i za njega – kroz suze je ispričala Jovankina sestra Nada.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin