“OTROV SE BRZO ŠIRIO DUŽ CELE RUKE, DEČAK iz SRBIJE I DALJE SMRTNO PREPLAŠEN” Očevici detaljno opisali dečakov “susret” sa otrovnicom

Horor kod Sviljanca

Petnaestogodišnji dečak iz Svilajnca koga je u noći između petka i subote ujela zmija oporavlja se na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Kragujevac. Prema kliničkoj slici koja se razvila, lekari su uvereni da je dečaka ujela otrovnica koja kako saznajemo još uvek nije pronađena.

– Mladići su te večeri ispratili drugaricu kući i u povratku i seli na klupu. Drug koji je bio sa njim kaže da su zmiju primetili tek kada je ujela drugog dečaka. On je i dalje smrtno preplašen, i tvrdi da zmija nije bila prevelika i da je odavala utisak da je povređena. Definitivno je bila na klupi pre nego što su na nju seli, ali u mraku nisu obraćali pažnju. Možda je čak i seo na nju ili je u mraku prignječio rukom – ispričao nam je mladić koji je iste večeri u Svilajncu bio sa grupom sugrađana koji su pretraživali teren u potrazi za otrovnicom, ali je nisu našli.

Tinejdžer koji je iz Svilajnca sanitetom u pratnji majke dovezen u Kragujevac je na prijemu bio komunikativan i raspoložen.

– Dečak je na prstu leve ruke imao dva uboda oivičena crvenilom i otokom. Hiperemija se veoma brzo razvijala duž cele šake, a potom podlaktice i na kraju cele ruke. Takav razvoj kliničke slike viđamo samo u slučajevima ujeda otrovnice. Odmah na prijemu, dečaku je dat antitoksin, odnosno antiviperinum serum, uz propratnu terapiju i praćenje. Pacijent se dobro oseća, sve vreme je hemodinamički i respiratorno stabilan – kažu na Infektivnoj klinici KC Kragujevac. Ističu da je reakcija bila pravovremena, inače ovakvi slučajevi mogu da budu fatalni.

Podsećamo, incident se dogodio u Svilajncu u subotu nešto iza ponoći kada je mladić u pratnji medicinskog osoblja sanitetom dovezen u Klinički centar u Kragujevcu gde je istog trenutka dobio serum, otprilike sat i po nakon “susreta” s otrovnicom.

Kako saznajemo oporavak mladića protiče zadovoljavajuće ali je on je dalje pod medicinskim nadzorom u Kragujevcu. Lekari planiraju njegov skori otpust na kućno lečenje.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin