Otmičar sa Karaburme ima MRAČNU prošlost: Hapšen sa ocem i ženom zbog MONSTRUOZNOG čina

Otmičar s Karaburme (26), koji je u petak četiri sata kao taoca držao vlasnika automehaničarske radnje (65), bio je hapšen i prošle godine, i to zajedno sa svojim ocem i ženom, zbog sumnje da su terali jednog invalida (42) da prosi i daje im novac, saznaju mediji.

Prema rečima izvora, protiv muškarca, koji je u petak uhapšen posle drame u Ulici vojvode Micka Krstića u Beogradu i određen mu je jednomesečni pritvor, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je ranije optužnicu zbog krivičnog dela trgovine ljudima.

On bio je uhapšen 13. oktobra 2021. zajedno sa svojim ocem (50) i svojom partnerkom (25) zbog optužbi da su osobu sa invaliditetom sedam godina primoravali da prosi na ulici i dnevno im donosi 100 evra – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako je tada saopštio MUP, uhapšeni se terete da su od decembra 2014. do oktobra 2021. koristili teške životne prilike muškarca sa invaliditetom i eksploatisali ga tako što su ga terali na prosjačenje, govoreći mu da “kao član porodice mora da joj doprinosi”.

– Žrtva je bila u obavezi da, bez obzira na vremenske uslove, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji. Eksploatacijom žrtve trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja, pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe. Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona – saopštila je policija posle hapšenja.

Sve troje su tada, kako se saznaje, na saslušanju u tužilaštvu negirali krivično delo i izneli su detaljnu odbranu u prisustvu svog advokata Slavke Babić.

– Branili su se time da je oštećeni s njima u zajedničkom domaćinstvu živeo od 2009. godine, gde je imao sve uslove za život, svoju sobu i automobil. Naveli su da je u pitanju lice koje je invalid bez jedne noge, svakodnevni konzument droge i da se bavio prosjačenjem unazad 20 godina, i pre nego što je došao da živi kod njih – kaž sagovornik i dodaje da su otmičar s Karaburme, kao i njegovi otac i devojka rekli da im je oštećeni ponekad sam davao isprošeni novac, i to uglavnom u iznosu od 20.000 dinara.

Negirali krivicu

– Te pare išle su u kućni budžet, on je tako doprinosio domaćinstvu kao i svi ostali članovi. Naglašavam da je on išao dobrovoljno da prosi kako bi imao novac za svoje potrebe i za drogu – navodno je prošle godine ispričao on u svojoj odbrani.

Nakon saslušanja osumnjičenim trgovcima ljudima bio je određen pritvor, ali im je on ukinut u januaru 2022. godine.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin